Sain ajatuksen aloittaa ruokapäiväkirjan, josta olisi hyötyä myöhempiin ruokaideoihin, mutta ei olisi kuitenkaan mikään liian tosissaan tehty pläjäys. Eli mikään perus päiväkirja-tyyppinen ratkaisu tämä ei ole, enkä sellaista missään vaiheessa halunnutkaan. Tämä on just mun ja mieheni näköinen tekele.

Kirjana toimii Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettu perus muistikirja valkoisilla blankoilla sivuilla. Alkuun mulla oli ideana, että tekisin tätä joka päivä, mutta elämä kun ei koskaan mene niin, kun on suunniteltu, on kirjan täyttö jäänyt viime aikoina vähemmälle. Eiköhän se taas pääse suurempaan käyttöön, kun elämäntilanne tasaantuu.

Tässä kuitenkin joitakin sivuja kirjastani. Olen kirjoittanut vain ruokien raaka-aineet ylös, koska reseptit mulla yleensä tulee omasta päästä sitä mukaa, kun ruokaa valmistan. En tee varmaan mitään ruokaa ikinä samalla tavalla kuin edellisellä kerralla. Koristelen sivut jotenkin kyseiseen ruokaan liittyvillä teipeillä, kuvilla, piirroksilla tai raaka-aineilla. Tietysti raaka-aineet kirjan sivuilla ovat vähemmän sotkevaa sorttia, esimerkiksi kuivattua tilliä tai keittämätöntä riisiä. Olen ajatellut myös kananmunankuoria, mutta se ajatus on vielä ideapankissa muhimassa. Myös ruokapakkauksien kuvia käytän kirjan sivuilla.

Tarkoituksena on ollut myös tehdä viikottain ruokalista ja ostaa kerralla koko viikon tarpeet valmiiksi. Olemme huomanneet sen säästävän hyvin rahaa, koska tällöin tulee ostettua vähemmän heräteostoksia, kun taas jos kävisimme joka päivä kaupassa, tulisi lähes aina ostettua jotain ylimääräräistä, mitä ei todellakaan tarvitsisi ostaa.

Toivottavasti saatte tästä kivoja ideoita itsellenne.

-Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *