Tämän viikon niksipostauksen kikka voi olla jo osalle tuttu, muistini mukaan myös Kalenterimanian Facebook-ryhmässä on nimittäin jaettu videoita joissa tämäkin tekniikka näkyy. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti! Tänään siis tehdään taustoja vesiliukoisilla mustetyynyillä ja vesiliukoisilla kynillä.

Tarvitset:

Muovina käytin itse leimasinpaketin kuorta, tähän kävisi hyvin esimerkiksi myös laminointikalvo. Aloitin mustetyynyillä tehdystä taustasta, ja luonnollisesti otin esiin mustetyynyt. Valitsin kolme lähellä toisiaan olevaa pinkin ja violetin sävyä, ja hieroin niistä mustetta vuorotellen muovin pintaan. Sitten suihkutin pienestä spraypullosta vettä musteiden päälle, ja painoin muovin väripuoli alaspäin art journalin sivulle jota halusin värjätä. Jos käyttää vähemmän tukevaa muovia, on varmasti helpompaa painaa paperi muovin päälle kuin toisin päin.

Tässä huomasi lopputuloksessa hyvin eron suihkutetun veden määrässä. Alla olevassa kuvassa vasemmanpuolimmaisella sivulla oli vain niukasti, ehkä 2 suihkausta, vettä ja oikeanpuolemmaisella sivulla reilummin. Enemmän veden kanssa värit sekoittuivat toisiinsa kauniimmin, eikä väreistä jäänyt niin selviä rajoja kuin kuivempana. Tässä voisi kokeilla myös sivun kostuttamista värien lisäksi.

Tussien kanssa taustan värjääminen tehdään oikeastaan samalla tavalla kuin mustetyynyjenkin. Kynien kanssa värjäämisellä saa kuitenkin halutessaan aikaan tarkempia alueita tietyllä värillä, kuin mitä palikkamaisista mustetyynyistä väriä hieromalla.

Tämä tekniikka on simppelimpi kuin miltä se ehkä vaikuttaakaan, ja allekirjoittanutta hieman harmittaa että ei aikaisemmin ottanut asiakseen sitä testata! Tällä tavalla saa kauniita taustoja esimerkiksi art journaliin, ATC-kortteihin, ja miksei suoraan bullet journaliinkin. Erilliselle paperille tehtynä taustoja kortteihin pocket letteriin, diy-journaling kortteihin.. niiiin paljon vaihtoehtoja!

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *