Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Helou helou helou! Tänään esittelyssä Ajastolta yhteistyössä saatu lukuvuosikalenteri, Piste. Piste on heti kannesta lähtien ulkonäöltään mukavan graafinen ja pallokuosi sointuu loistavasti kalenterin nimeen. Kangaspäällysteisissä kansissa on kuosin lisäksi oikeassa ylänurkassa kalenterin nimi, sekä vuosiluvut jotka kertovat mille lukukaudelle kalenteri on. Eli tässä tapauksessa 2019-2020. Piste on parikierresidottu, ja sen koko on 130 x 185 mm, eli noin A5.

Kun kannen avaa, saa heti käsityksen siitä mitkä ovat tämän kalenterin teemavärejä, hallitsevan mustavalkoisuuden lisäksi. Punaista, violettia, vaaleanpunaista, sinistä, vihreää.. kaikki murrettuina sävyinä. Ensimmäinen sivu pitää sisällään paikan nimikoinnille, ”Elämäni 2019-2020”-otsikon alla.

Kun käännetään sivua, seuraa kahdelle aukeamalle jaettuna vuosinäkymä. Vuosinäkymä kattaa ajanjakson heinäkuusta 2019 joulukuun 2020 loppuun, siihen on merkittynä sekä nimipäivät, että liputuspäivät ja pyhät. Tämä vuosinäkymä ei siis ole varsinaisille merkinnöille, vaan siitä voi kurkistaa yleiskatsauksen vuodesta.

Seuraavaksi alkavat itse kuukausi- ja viikkonäkymät. Jokaisella kuukaudella on oma värinsä, ja se näkyy jo heti joka kuukauden alussa olevalla koontiaukeamalla. Tällä aukeamalla on vasemmalla tyhjää tilaa omille muistiinpanoille, ja oikealla kuukausitaulukko. Kuukausitaulukkosivulla on merkittynä viikkonumerot, sunnuntait on eroteltu muista viikonpäivistä kussakin kuussa omalla teemavärillään. Tätä sivua voisi hyvin käyttää koulu- tai työpäivien merkitsemiseen, tai esimerkiksi kirjata siinä kuussa olevat syntymäpäivät ylös.

Viikkoaukeamat ovat pystysuuntaisilla päivillä, joissa juoksee päiväsarakkeen vasemmassa laidassa kellonajat aamuseitsemästä iltaseitsemään. Vasemmassa yläreunassa on merkittynä viikkonumero, ja päivittäin on viikkoaukeamilla myös nimipäivät ja pyhät merkittyinä. Viikkoaukeamat alkavat elokuun 2019 alusta, ja päättyvät vuoden 2020 elokuun ensimmäiseen viikkoon. Oikean sivun yläreunasta löytyy joka viikko kuukauden teemavärin värinen pallukka, jonka käyttämiseen on kalenterin ensimmäisellä sivulla annettu muutama vinkki: ”Jokaiselta viikolta löydät myös pisteen. Merkkaa siihen kaikkein tärkeimmät asiat, viikon kohokohta tai pisteytä viikkosi.” Näiden lisäksi tuohon pallukkaan voisi hyvin kirjata ylös vaikkapa kuluvalta viikolta jonkin lentävän lausahduksen, sen hetken lempibiisin tai viikon fiilikseen sopivan lainauksen.

Joka kuun alussa olevan kuukausikoonnin lisäksi viikkosivujen jälkeen löytyy kalenterin loppupuolelta myös isommat, vaakasuuntaiset kuukausinäkymät. Nämä sopisivat mainiosti jonkin asian kuukausitasoiseen träkkäämiseen eli seurantaan. Kalenteri pysyy melko hyvin pystyssä myös alla olevan kuvan mukaisesti, eli tätä näkymää voisi hyvin pitää näin esimerkiksi töissä työpisteellä näkösällä näppärästi. Nämä kuukausinäkymät ovat niinikään elokuusta 2019 heinäkuuhun 2020.

Vielä ennen kalenterin aivan lopussa olevia muistiinpanosivuja löytyy Ajastolle tuttuun tapaan tästä välistä nimipäivälistaukset, naisten ja miesten nimet omilla aukeamillaan. Myös liputuspäiville löytyy oma sivunsa.

Loppuosan muistiinpanosivut ovat mukavan erilaiset verrattuna perinteisiin täysin tyhjiin sivuihin, Pisteestä löytyy nimittäin useampaa erinäköistä sivua muistiinpanoille! Sama pohjakuvio ja tummat sivun reunat jatkuvat myös näissä yhtenäisesti kuten muussakin kalenterissa, mutta valkoisen alueen muoto vaihtelee. Löytyy yksittäistä suorakaidetta, 6 suorakaiteeseen jaettuja aukeamia, ja vielä pallukoihin jaettuja sivujakin.

Kalenterituunausta ajatellen löytyy lopusta vielä kirsikkana kakun päälle 2 sivua tarroja. Sivujen reunojen merkitsemiseen tarkoitettuja suorakaide-tarroja sivullinen, ja toinen sivu ympyrätarroja tärkeisiin merkintöihin. Ympyrätarroista löytyy niin yksivärisiä, kuin tekstillisiäkin tarroja. Tekstilliset pitävät sisällään Juu, Ei, Muista, Ehkä, Kamala, Ihana ja Lol-sanoja.

Ja ostosteeveeltä kuulostaakseni: ei tässäkään vielä kaikki! Vihoviimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä löytyy ennen takakantta kalenterin välistä kirkas muovitasku. Tasku aukeaa yläreunasta, ja on siirrettävissä. Sen voi siis liikuttaa kuluvan kuukauden alkuun, tai juuri sen viikon väliin mitä milloinkin eletään.

Piste ihastutti itseäni selkeällä graafisella ilmeellään, sekä jämäkänoloisilla kansilla ja sidonnallaan. Tarrat ja tasku ovat oikein ilahduttava bonus myös! Mikäli haluat lisämakua tästä kalenterista, löytyy ryhmän puolelta tallennettuna live-ensiselaus video, jonka pääset kurkkaamaan *tästä*.

Muitakin Ajaston uutuus lukuvuosikalentereita on jo blogissa esitelty. Mikäli kiinnostuit, kurkkaa seuraavien linkkien takaa minkälaisia muita kalentereita esimerkiksi on tänä vuonna Ajastolla tarjolla;

Esittelyssä – Ajasto Studia

Esittelyssä – Forget Me Not (Pocket)

Esittelyssä – Ajasto Unika

Esittelyssä – Kamu

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *