Tämänkertaisessa haastepostauksessa muistelemme jo aiemmin Kalenterimanian Facebook-ryhmässä olleita haasteita. Valitsin itselleni ryhmässä olleista kuukausihaasteista teemaksi luonnon, joka näin kesän alussa puhkeaa jälleen eloon.

En ole aikoihin piirtänyt kunnolla, vaikka joskus peruskoulussa olin innokas mallista piirtäjä ja oikeastaan ihan hyväkin siinä. Nykyisin olen kai liian kriittinen itseäni kohtaa enkä uskalla tarttua kynään edes kokeillakseni. Nyt kuitenkin päätin rohkaistua, kun mieleeni syntyi idea koivutaustasta viikkoaukeamalle.

Päädyin itselleni turvalliseen tapaan toteuttamaan haasteen Happy Planner Classiciin. Käyttämäni kitti on The Graceful Plannerin, joka on yksi Kalenterimanian syysmiitin sponsoreista. Sarvipäiset tytöt, herkät kukat ja hento sininen väri vievät ajatukset pohjoiseen. Kitti ei voisi paremmin sopia kesälomaviikolle, jonka vietän kotikonnuillani Rovaniemellä.

Aloitin viikkoaukeaman hahmottamisen piirtämällä ensin lyijykynällä hennosti koivun runkoja aukeaman reunoille ja muutamaan päiväsarakkeeseen. Ajatukseni oli, ettei ole väliä vaikka tarrat tulevatkin peittämään osan rungoista. Koivujen on tarkoitus nimenomaan olla vain taustana. Kun tausta oli saanut haluamani muodon vahvistin rungot vielä mustalla Stabilo sensor -kynällä. Lopulta kuitenkin päädyin tekemään runkoja vain aukeaman reunoille ja tiistai-keskiviikko päiväsarakkeiden väliin.

Jatkoin aukeaman työstämistä lisäämällä full box ja check list -tarrat haluamaani kohtaan. Muutaman kirosanan ja tarran uudelleen sijoittamisen jälkeen viikkoaukeaman pohja alkoi saada haluamani muodon. Jälleen sain todistaa itselleni miksi aukeaman etukäteen suunnitteleminen paperille olisi itselleni tarpeen. Olisi säästytty monelta kirosanalta ja hiuksien kiskomiselta. Kun eniten tilaa vievät tarrat oli laskettu alas omille paikoilleen aloin täyttää päiväsarakkaiden tyhjää tilaa pienemmillä half box -tarroilla. Aukeaman alareunaan lisäsin Kuusateen kristallifoliowashia, joka väreiltään sopi kittiin täydellisesti. Kitissä mukana tulleita deco-tarroja ripottelin pitkin aukeamaa. Hirveästi icon-tarroja en viikoille vielä laittanut, kun en lainkaan tiedä mitä milloinkin tulee tapahtumaan.

Viikkokitistä jäädessä yli muutama deco-tarra ja pohjawashit päätin hyödyntää ne ja päädyin tekemään aukeaman myös Archer & Olive -muistikirjaani. Tykkään molempien aukeamien lopputuloksesta, vaikka ne ovatkin todella hempeät väritykseltään.

Aiemmin ryhmässä olleita haasteita ovat testanneet Piia, Milja, AJ, Inka, Mirppu, Suvi ja Carita.

xoxo Nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *