Uusi bullet journalini näkee päivänvalon Heinäkuusta alkaen edellisen tultua täyteen, joten oli aika valmistautua uuden Nuunan käyttöönottoon. Sydämestä jää palanen vanhaan bujoon, mutta vielä enemmän minua vetää puoleensa uusi Nuuna, joka on tyyliltään hieman erilainen kuin vanha. Olen löytänyt pastellisen ja söpöilyn lisäksi myös synkemmät värit.

Puolitoista kuukautta olenkin sitä saanut tuunailtua viikkoaukeamien merkeissä, mutta jotain olellista puuttui, nimittäin tasku tarroille etukannen sisälle. Vanhassa bujossa minulla on teipattuna vain pala muovitaskua, joka sekin ajaa asian, mutta ei ihan miellytä silmää tavalla joka minua ilahduttaisi aina kannen avattuani. 

Hankin laminointilaitteen askarteluja varten, mutta minulla ei ole rengaskalenteria käytössä, johon voisi tehdä shakereita ja välilehtiä, eikä niitä oikein voi Nuunaan toteuttaa. Vai voiko? Enpä olisi uskonut, että vannoutunut Nuunatyttö onkin alkanut haaveilemaan rengasplannerista, koska sormet syyhyää shakeraskarteluun. Näin ollen sain ajatuksen, että haluan laminoida shakertaskun tarroille Nuunaan. Tässä postauksessa kerron miten toteutin tarrataskukokeiluni.

Sitten päästäänkin asian ytimeen ja kaivetaan kaikki askarteluhärpäkkeet esiin. Eihän vapaa-aikaa paremmin voisi käyttääkään, kun näpertelemällä kalenteriaskareiden kimpussa. L kokoiseen Nuunaan sopii täydellisesti A5 kokoinen laminointitasku.  Jos käyttää pienempää Nuunaa tai muuta vihkoa, täytyy laminointitaskua lopuksi pienentää.

Leikkasin lisäksi aavistuksen pienemmän palan muovitaskua sekä kolmanneksi vielä pienemmän läpinäkyvän pussukan. Niitä kun on kertynyt tuotetilauksista ja olen säilönyt ne askarteluja varten. Kaikki pakkauspussukat eivät sovi laminointiin. Kerran laminointikone veti kokeiluni ihan kuplalle ja rullalle. Ongelma kytee huonolaatuisessa muovissa. Yleensä sen kuitenkin erottaa onko kirkkaat pakkauspussukat hyvälaatuisia vai sekundaa.

Seuraavaksi leikkasin A5 kokoiset reunat. Tähän sopii hyvin kuviollinen kartonki tai miksi ei yksivärinenkin, mutta halusin maalata vesiväreillä galaksiteemalla. Toki tämän voi kukin toteuttaa haluamallaan tavalla tai jättää reunat kokonaan pois mikäli niitä ei halua.

Laminointitaskuun laitetaan ensin muovitasku jonka päälle pienempi muovipussukka. Laitoin varmuuden vuoksi washia että shakertasku olisi helpompi saada auki, mutta se olikin turhaa sillä eihän se umpeudu kun ei reunat osu laminointikalvoon. 

Kuten arvata saattaa siinä häärätessäni en liiemmin miettinyt miten työvaiheet etenee ja unohdin teipata shakerpussukan taustareunoihin takaa joten tein sen vaikean kautta jäljestäpäin. Työn suunnittelu ei niinkään ole vahvuuteni. Monesti alan vaan tekemään ja katson mitä siitä tulee. Onneksi aina ei tarvitse olla työvaiheiden tasalla ja pienet aivopierut ei haittaa.

Laitoin vielä pari planeettatarraa ennen laminointia ja sitten vedin työn laminointikoneesta läpi. Tämän jälkeen leikkasin yläreunan auki ja valitsin haluamani paljetit ja hileet. Tilpehöörit kuuluu etumaiseen pieneen taskuun ja sen jälkeen yläreuna suljetaan kirkkaalla teipillä kiinni. Isompi takatasku on tarrojen tallelokero. Tämän jälkeen ei tarvitse kuin teipata tasku kannen sisäosaan. Käytin tähän kirkasta pakkausteippiä. Myös ohuempi teippi tai kontaktimuovi käy tähän. Voisin ajatella laminointikalvonkin tilalle kontaktimuovia, jos en omistaisi laminointikonetta. Silloin reunakartongin kannattaa olla melko paksua, että shakerista saa jämäkän.

Taskusta tuli nätti ja tuplatasku on hyödyllinen, niin ei mene kaikki sekaisin samaan taskuun. Jos mielii niin viereiselle sivulle kanteen voi tehdä vaikka dashboardin muistilapuille. Ei sitten tarvinnutkaan hankkia rengasplanneria shaker ihastuksen takia. Nyt ei voi tulla kuin hyvälle mielelle kannen avattua.

-Jenessa

2 Comments on Shakertasku bujoon

    • Hei Ida! Kalenterimania on Suomen suurin kalenteriharrastukseen keskittynyt facebook-yhteisö ja olet löytänyt tiesi meidän blogiin. Kyseinen blogiteksti on meidän jäsenen käsialaa, jäsenpostaukset ilmestyvät blogiin aina tiistaisin. Blogia päivitetään 5 kertaa viikosta, joka päivä on katerikorioitu eri aiheelle. Blogista löytyy myös paljon tietoa ja ajatuksia bullet journalista, vinkejä harrastukseen sekä kattavat esittelyt eri valmistajien ja merkkien kalentereista. Meidät löydät facebookista Kalentermania hakusanalla. Kiitos kommentista ja luovia hetkiä bujosi parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *