Siitä asti kun liityin Kalenterimanian Facebook-ryhmään, olen haaveillut bujoilusta! Olen selaillut ideoita, ihastellut muiden aukeamia ja surffaillut nettikaupoissa muistikirjojen osalta lukemattomia kertoja.

Olen kuitenkin todennut jo etukäteen, että bujo ei ole minulle sopiva päivittäiseksi työkaluksi. Tunnen itseni jo niin hyvin, että tarvitsen valmiin pohjan kalenterikäyttöön. En ole saanut bujoilusta kuitenkaan rauhaa, olen luonut jopa Pinterestiin kansion ideoille. Aloin sitten miettimään, voisiko minun bujoni olla jotain muuta kuin päivittäisessä käytössä oleva.

Nyt minulla onkin sitten oikeastaan kaksi bujoa. Toinen on art journal -tyylisessä käytössä. Kokeilen sinne kaikkea mitä en kalenteriin halua, esim. ryhmän haasteita, inspiraatiosivuja ja päiväkirjatekstejä. Ja sitten uutena tulokkaana on kesäbujo! Aloitin viime kesänä kesäkirjan teon lasten kanssa, mutta totesin, ettei aika ja into riittänyt täyttää kokonaista kirjaa per kesä.

Ajatus oli kuitenkin niin kiva, että tälle kesälle aloitin kesäbujon. Rakentelen sitä Tigerista ostettuun Traveler’s Notebookiin. Välissä on kaksi vihkoa ja niiden yleisilme on neutraali, eli niitä voi muokata oman näköiseksi. Kerään tänne lasten kanssa kesämuistoja, lippuja ja kuvia. Teemme summer bucket -listaa ja kesähaaveita, mitä nyt ikinä keksimmekin. Tähän voin tehdä kesäkuukausille kuukausiaukeamaa ja listoja ja toteuttaa niitä aukeamia, joita tekisin haaveilemaani bujoon.

Harrastus on siis ehdottomasti juuri sitä, mitä sinä siitä luot. Ota ideoita muilta, inspiroidu, mutta älä ota paineita. Tee kalenterimaniasta sinun näköisesi harrastus.

-Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *