Laatikoita siivoillessa hämmästyin kuinka paljon minulla on vihkoja. Ne ovat tylsiä, ei nyt rumia, mutta sellaisia, joita en huoli enää käyttöön, esimerkiksi Tokmannin mustakantinen luonnoslehtiö. Kaikessa ankeudessaan juuri se päätti haastaa minut!

Asun sen verran kaukana kaikesta (siis ihanista paperi- tai tilpehöörikaupoista), että akuuttiin luomisen tuskaan ei apua saa kuin omista varastoistaan. Onneksi ne on nyt siivottu, niin tietää mitä omistaa!

Ideoita olen kerännyt talteen jo pitemmän aikaa esimerkiksi Pinterestistä ja leikellyt kuvia lehdistä, kirjoista, mainoksista ja julisteista. Enää tarvitsisi päättää mitä tarvitsen: päiväkirjan, kalenterin, trackereita, listoja…  No tietysti ne kaikki! Ja siitä syntyi smash book! Se, miten kaikki solahtaa samoihin kansiin jää nähtäväksi. 

Aloitin päällystämällä mustat  kannet melkein yhtä ankealla ruskealla ruokopaperilla, mutta sisällöstä tulisikin sitten kahta kirjavampi tasapainottamaan kantta. Aiemmassa kalenterissa (se vanha venäläinen satukirja) tein viikon yhdellä teemalla, mutta nyt tekisin koko kuukauden. Aiheina ovat edelleen Harry Potter, Muumit, maatuskat, Super Mario, kissat ja niin edelleen.

Kalenteri alkaa elokuusta, mutta koska parhaiten tähän mennessä on onnistunut vuodenvaihde ja tammikuu, kerron sen teosta nyt enemmän.

Ensiksi tein sivujen reunoihin maatuskat eli puolikas maatuska on reunan yli ja alaosa on aina seuraavan pään kokoinen. Näille sivuille tulivat trackerit kuudelle aiheelle ja nämä listat: Tänä vuonna aion ja Onneksi minulla on. Liitin mukaan sudokuja ja värityskuvan, koska tekemisessä on niin suuri työ, että haluan syyn palata selailemaan aiempia (tai myöhempiä) sivuja.

Tein Wordilla taulukoksi tammikuun kuukausinäkymän, sitten seuraaville viidelle sivulle viikkonäkymät.

Trackereilla seuraan kuutta eri asiaa, muiden muassa askeleet ja fiilikset.

Rakastan listoja, joten niitäkin on paljon. Esimeriksi kirjat jotka täytyy lukea ja jotka on jo luettu, ohjelmat jotka pitäisi katsoa ja on katsottu sekä pakkauslista. Lisäksi mukana on meidän talon pohjapiirros, johon kerään mitä mihinkin huoneeseen haluaisin hankkia tai tehdä.

Käytän kalenterissa myös dutch dooreja, mutta ne eivät onnistuneet vielä toivomallani tavalla. Helmikuu on seuraavana vuorossa uuden idean kanssa. Paljon on mennyt tunteja ja vielä on paljon tekemistä, mutta niin terapeuttista omaa aikaa, etten parempaa tiedä.

Loppuun termistöstä vielä lyhyesti, eli art journal on visuaalinen  päiväkirja, johon luodaan uutta, tehdään itse ja taiteillaan. Junk journalissa taas käytetään kaikkea kierrätettyä ja ilmaista “ roskaa”. Smash bookissa tehdään kaikkea mahdollista, pläjäytetään yhteen kaikki mitä halutaan ja kootaan kaikki mikä kiinnostaa samoihin kansiin.

-Maarit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *