Sain toiveen kirjoitella postauksen aiheesta ruokalista tai -suunnitelma bullet journalissa ja miten eri tavoin hyödynnän sitä arjessa.

Mulla on ollut bujoilun aloittamisesta lähtien mukana ruokalista. Ensin osana viikkonäkymää, viikkokohtaisena listana. Myöhemmin päädyin vaihtamaan listan kattamaan kokonaisen kuukauden.

Näiden ruokalistojen pitämiseen mulla on montakin eri syytä. Suunnittelen yleensä listaan ruoat noin 1-1,5 viikkoa eteenpäin ja sen pohjalta kirjoitan kauppalistan. Pyrin siihen, että kaupassa tarvitsisi käydä isommin vain kerran viikossa. 

Aina on siis tiedossa, että mitä ruokaa on tarkoitus tehdä ja siihen löytyy kaikki ainekset kotoa. Ruokahävikki on minimoitu, kun ei tule ostettua mitään heräteostoksia, vaan juuri ne suunniteltuihin ruokiin tarvittavat ainekset.

Ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty!

Käytän vanhoja ruokalistoja myös tulevia ruokia suunnitellessa. Käyn niitä läpi ja nappaan listalle ruokia, joita ei ole ollut pitkään aikaan.

Listoihin tulee vielä erikseen merkittyä, jos olen kokeillut uutta reseptiä ja todennut sen niin hyväksi, että samaa ruokaa voisi tehdä toisenkin kerran.

Tulevat ruoat kirjaan yleensä lyijykynällä ja toteutuneet tussilla, kun toisinaan kuitenkin tulee muutoksia tai jotain ruokaa riittääkin suunniteltua pidemmäksi aikaa.

Vielä lopuksi mainittakoon, että ainakin meillä tämä tarkempi suunnittelu on pienentänyt ruokakauppaan menevää rahamäärää ihan kivasti. Sen lisäksi aikaa säästyy, kun ei kaupassa tarvitse käydä joka välissä hakemassa jotain pientä, mitä milloinkin sattuisi puuttumaan.

Suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan tätä!

-Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *