Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni washisampleille pienen kirjan, jossa samplet kulkisivat kivasti mukana reissussa tai miiteissä. Olen tähän asti kuljettanut rullia tai irtonaisia samplekortteja, mutta olen kokenut sen epäkäytännölliseksi. Joten tuumasta toimeen!

Washikirjaa varten tarvitset kartonkia, kiekkoja, rei´ittimen sekä laminointikoneen. Toki ilman laminointikonettakin pärjää, samplekorteiksi kelpaa hyvin esimerkiksi pelikortit. Jos et laminoi kansia, valitse paksumpi kartonki. Happy plannerin kiekkoja myy esimerkiksi Heidin korttipaja sekä Klemmarikellari, mambin rei´itin löytyy Chic Companyn valikoimasta. Myös Kalenterimanian kirppis– ryhmästä kannattaa katsella, olen sieltä itse ostanut erikokoisia kiekkoja.

Ensin laminoidaan kannet. Mallasin sopivaa kokoa pelikortin avulla ja leikkasin kartongin oikean kokoiseksi. Käytän tähän Happy Plannerin kiekkoja sekä rei’itintä. Rei’ittimellä ei suositella tekemään reikiä laminoituun kalvoon, joten tämä osuus omalla vastuulla. Reiän voi tehdä halutessaan myös tavallisella rei’ittimellä ja saksilla, jos haluaa käyttää samanlaisia kiekkoja. Jos kotoa ei löydy kiekkoja, voi tehdä tavallisen reiän ja solmia sivut vaikka narulla yhteen.

Sitten korttien vuoro. Piirsin pelikortin avulla kasan korttipohjia ja laminoin nämä. Laminoidusta pinnasta irtoaa washiteipit hyvin ja ne on kestävät. Sitten vain kieputellaan samplet korttiin ja kortti napsutellaan kansien väliin kiekkoihin kiinni.

Nyt on aina mukana sopivat washisamplet ja washikirja kulkee mukana pienessäkin tilassa! Kalenterimanian ryhmästä voit katsoa millaisen washikirjan Karita rakensi.

Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *