Minä sain kunnian aloittaa uuden haastepostausten sarjan, jossa tällä kertaa inspiroidutaan itselle tärkeästä henkilöstä. Itselläni on paljon tärkeitä ihmisiä ympärilläni, mutta kenestäkö inspiroituisin? Aihe toi muutaman harmaan hiuksen, kieltämättä. Päädyin valitsemaan ihmisen, joka minussa herättää tunteita omalla tuotannollaan. Tämä henkilö on Elina Salminen.

Elina Salmisen runot ovat tavoittaneet minussa monta tunnetta. Hän on monesti laittanut paperille jotain, mitä itse olen vielä mielessäni pyöritellyt ja ehkä itsekin yrittänyt pukea sanoiksi. Olen käyttänyt Salmisen runoja vuosikausia. Ostanut kortteja, jakanut sosiaalisessa mediassa sekä kirjoittanut itselleni ylös. Kirjoittanut sellaisena päivänä kun en ole osannut itse sanoittaa omia ajatuksiani tai tunteitani. Tai muistutukseksi sellaiselle päivälle, jolloin kenenkään muun kannustavat tai kauniit sanat eivät onnistu puskemaan oman pahan mielen läpi. Olen käyttänyt hänen runojaan kertomaan elämäni vuorenhuipuista ja aallonpohjista. Vuosienkin jälkeen ne tavoittavat minut monella tasolla, ja se tuntuu hyvältä.

Itse luen todella vähän blogeja ja lehtiä. Siksi olikin yllättävää, kuinka vahvan ahaa-elämyksen yhden ihmisen runot ja ajatelmat aiheuttivat! Nykyään olen monella tavalla avannut enemmän maailmaani sille ajatukselle, että jos minä ajattelen näin, voi joku muukin pyöritellä samoja ajatuksia. Ja jos on muitakin, ehkä meistä joku osaa ne ajatukset laittaa myös paperille asti! Tämä kokemus yhdessä muiden kanssa on luonut minulle hyvänolon tunnetta siitä, että en ole yksin. Muutkin tuntevat näin. Muillakin on tällaisia ajatuksia. Muutkin näkevät asioita tältä kantilta. Tämän ymmärtäminen elämässäni on ollut valtavan tärkeää.

Elina Salminen on tuotannollaan tuonut minulle paljon lohtua hetkinä joina sitä olen tarvinnut. Hänen runonsa ovat auttaneet minua kuuntelemaan itseäni herkällä korvalla, silloin kun oma mieleni tai kehoni on yrittänyt minua ohjata. Hänen osuvat tekstinsä ovat auttaneet minua kuvaamaan suuria onnen, ilon ja kiitollisuuden tunteita silloin kun oma versioni niistä olisi vaatinut vähintäänkin kirjasitomon palveluja. Hän saa tunteen välittymään ja kohtaamisen tunteen syntymään muutamalla lauseella. Toisaalta hän on saanut minut arvostamaan enemmän myös omaa kirjoitustyötäni ja sitä, kuinka itse toteutan itseäni tuunausharrastukseni kautta.

Kenestä Sinä inspiroidut?

-AJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *