Kalenterimanian kesäkuun art journal -haasteessa oli yllättävästi kaksi aihetta jokaiselle kahdeksalle päivälle. Odotettavaa siis riitti reilun viikon ajan. Päivän aiheet julkaistiin aamulla ja se sai jopa aamuäreänkin oikein odottamaan aamuja! Aiheiden tuplaus laajensi mahdollisuuksia, koska niistä saattoi valita joko vain toisen tai sitten molemmat. Valitsemalla eri vaihtoehtoja saattoi tehdä useammankin erilaisen työn. Koska olen ihan perusahne henkilö ja todella onneton tekemää valintoja, valitsin useimmista päivistä molemmat aiheet.

Aloituspäivän ohjeistukset olivat ”jotain värikästä” ja ”vettä.” Olen ottanut art jounal -käyttöön luonnoskirjan, jonka sivut ovat tarpeeksi paksut eli kestävät melko hyvin erilaisia kyniä, maaleja ja vettä. Käytin heti molemmat aiheet eli tuhrin innostuneena sivulle Distress Oxide -leimamusteita ja sumuttelin päälle vettä. Alku näytti mielestäni lupaavalta.

Toisena päivänä käytin jälleen molemmat aiheet eli lisäsin työhön ”symmetriaa” sekä ”oranssia.” Tulos ei näyttänyt omaan silmään kovinkaan onnistuneelta.

Kolmannen päivän aiheet tuntuivat jo vähän vaikeammilta, kun piti olla ”jotain revittyä” ja ”jotain kiiltävää.” Päädyin toteuttamaan päivän haasteen käyttämällä pelkkää kiiltävää eli kuparinvärisiä Nuvon lastuja (gilding flakes.) Tuntui mukavalta, kun ne näyttivät kyllä ihan revityiltä ja sisäinen harakkani oli onnellinen!

Neljännen päivän aihe oli taas helpompi valita. ”Sydä”n ja/tai ”jotain kukkiin liittyvää.” No, tietenkin sydän, koska minulla oli sopivasti uusi Finnstamperilta hankittu steampunk-aiheinen sydänleima. Leimasin sen mustalla Versafinella ja kohotin sitä käyttämällä väritöntä kohojauhetta.

Viidentenä päivänä piti tehdä ”jotain piirrettyä” tai ”jotain pilkullista.”
Doodlailin lintuja, jotka näyttävät siltä, että niillä on ehkä joku rokko, mutta molemmat aiheet tuli taas käytettyä.

Päivän kuusi aiheet olivat ”lempiväri” ja ”jotain luonnosta.” Itselläni alkoi olla jo jonkinlaista kisaväsymystä havaittavissa ja työviikko verotti mielikuvitusta. Lempivärin valinta on aina yhtä inhottavaa, sillä värit vain ovat ihania eikä niitä voi laittaa paremmuusjärjestykseen ihan tuosta vain! Lisäsin pinkkiä väriä työhöni, sillä se on yksi lemppareistani joka tapauksessa.

Seitsemännen päivän aiheet oikaisin yhteen. Aiheina oli siis ”jotain venyvää” ja ”jokin teksti.”

Vihdoin – joskin aivan liian nopeasti – tuli viimeinen eli päivä kahdeksan. Aiheet olivat ”risti/rasteja” ja ”jokin ötökkä.” Piirsin rasteja ja niiden väliin katkoviivapolun. Liimasin pari mainoslehdistä revittyä ötökkää mukaan. Sivu jäi keskeneräisen näköiseksi, joten saatan vielä paikata sitä myöhemmin.

Haaste oli itselleni ehkä vähän turhan hankala, koska aiheita oli useampi kuin yksi joka päivälle. Tajusin panttaavani, että jäisi tilaa ja lopulta sitä tuntui jääneen liikaa. Kokemuksena toki hieno ja ehkä tässä on itsellä kehittämisen aihetta. Olisin voinut käyttää tilaa paljon rohkeammin, mutta niillä on mentävä mitä on saatu ja lopputulos on sen mukainen. Oikeastaan olen ihan tyytyväinen.

Uutta haastetta odotellessa!
– Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *