Useimmilta maanikoilta tuntuu löytyvän kotoaan jonkinnäköinen seinäkalenteri, mutta niiden tuunaamisesta on juttua yllättävänkin vähän. Toki useimmat seinäkalenterit ovat upeita jo sellaisinaan, kuten esimerkiksi nämä blogissa aiemmin esitellyt Ajaston Forget-me-not Family ja Catch the Date -kalenterit. Jotkin seinäversiot kuitenkin ovat vähemmän koristeellisia, ainakin itse kalenteriosuudeltaan. Päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla tuunailua uudella tavalla, seinäkalenteriin!

Tuunattavaksi valikoitui syyskuu, #kmsyysmiitti -kuukausi. Yksi tiedossa ollut työvuoro ja muutama muu nopeasti tehty merkintä jo löytyivätkin kuukaudelta valmiiksi, mutta ne sai tuunaillessa mukavasti joko peitettyä tai sulautettua osaksi kokonaisuutta.

Washeista kaivoin uusimmat hankintani, löydöt Tokmannilta, esille, sillä paloin halusta päästä käyttämään niitä johonkin. Niiden kaveriksi vanhoista kätköistä löytyi myös yksi muihin sopiva kapea teippi, jolla tein kalenterinäkymälle ensimmäiseksi raamit.

Päivien nimien kohdalle yläreunaan halusin käyttää leveämpääkin washia, ilman että tekstit kuultaisivat siitä läpi. Korjausrolleri käyttöön siis! Tämän rollerin olen muuten saanut jo aikaa sitten Happy Mailissa, ja jos joku tietää mistä näitä pieniä söpöläisiä saa hankittua niin otan vinkin ilolla vastaan.

Yläreunan washiksi valitsin vaaleanpunasävyisen yksilön, jossa on pisaroita – osa kultafolioituja sellaisia. Syyskuussa voinee odottaa sateita, joten siksi tämän valitsin. Omaan silmään ruman, aiemmin tehdyn syysmiitti-merkinnän peitin kokonaan Me And My Big Ideasin Colorful boxes -tarrakirjasta olevalla laatikkotarralla. Myöhemmin lisäsin vielä muutaman samasta lehtiöstä olevan tarran lisää.

Halusin korostaa osaa miitti-merkinnästä aakkostarroilla, mutta k-kirjaimet olivat pinkkinä jo loppuun käytetyt ja muu värihän tähän ei missään tapauksessa käynyt. Kikkailin y- ja i-kirjaimista itse upean k:n korvikkeen, ja kyllä se ainakin kauempaa katsottuna menee täydestä. Irtonaisilla numerotarroilla lisäsin vielä kyseiselle viikonlopulle päiväykset, sillä boksitarrat peittivät kalenterin alkuperäiset numeroinnit näiltä päiviltä täysin.

Loppuviilauksina lisäilin vielä pieniä Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettuja tarroja sinne tänne sekä kirjaimien kanssa samasta tarrakirjasta olevat viikonpäivätarrat yläreunaan washin päälle. Kyllä vain tuli seinäkalenteristakin heti enemmän oman näköinen – tiedänpähän mitä voin jatkossa tuunailla, jos sormet syyhyävät teippejä ja tarroja liimaamaan ja ”oikea” kalenteri on jo tuunattuna tarpeeksi pitkälle omaan makuun.

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *