Jo jokin tovi sitten tilasin näytteitä tarratapeteista, joita mietimme olohuoneemme seinään. Ajatukset kulkivat sisustamisesta hyvinkin vikkelästi kuitenkin kalenterituunailun pariin, ja kun kerran näytepalat olivat tarrataustaisia, miksi ei niitä olisi ottanut tuunailumateriaaleiksikin. Tämä postaus mielessä tuunasinkin kaksi aukeamaa, joihin molempiin käytin osia näistä tapettimalleista. Hauskaa kierrättämistä asioille, jotka olisivat muuten jääneet pyörimään laatikon pohjalle.

Ensimmäisenä saksien uhriksi joutui harmaasävyinen tapetti, kun aloitin tekemään kuukausiaukeamaa syyskuulle. Harmaa sopi tähän mainiosti, syyskuu kun on itselleni ensimmäinen syksyinen kuukausi (elokuu EI ole vielä syksyä!) ja siihen passaa harmaa hyvin. Tapetin kuvio on sen verran isoa, ettei siitä olisi oikein saanut mitään pienen pientä leikeltyä, joten päätin käyttää sitä suht isossa osassa aukeman taustalla – sain kaksi symmetristä palasta siististi leikeltyä, ja mallasin ne aukeaman ulkoreunoille. Kuukauden nimen alustaksi leikkasin vielä pienemmän suorakulmion vasemmalle sivulle.

Kaivelin kätköistä erilaisia harmaasävyisiä ja mustavalkoisia washeja, ja niitä tuli leikeltyä ja revittyä reilulla kädellä kerrostaen ympäri aukeamaa. Kuukauden päivämääränäkymälle ja syntymäpäivien listaamista varten revin palaset ylimääräisestä tyhjästä sivuinsertistä.

Kun kaikki muu oli sivulle mallailtu, käytin ääriviivatarroja kuukauden nimeen, vuosilukuun ja viikonpäivien alkukirjaimiin pienen kalenteriruudukon yläpuolelle. Ihan hauska aukema tuli, vaikka ehkä sitä hieman väriäkin olisi voinut sekoittaa harmaan sekaan. Mutta ainahan sitä voi viilata aukeamia jälkikäteenkin ja lisätä jotakin, jos siltä tuntuu!

Toisen tapettituunauksen tein viime viikon viikkonäkymään vaaleanpunaisesta mallipalasta. Tässä aukemassa ei tapetti tule ihan yhtä paljon esiin kuin ensimmäisessä, mutta vahvasti pohjalla kuitenkin. Vasemmalla sivulla olisi ollut viikonpäiväboksit maanantaista keskiviikkoon. Ne olivat kuitenkin jo heinäkuun puolella tuunattuina, joten peitin ne kokonaan yhdellä isolla tapetin palalla.

Tapetti määrittikin aukeman värimaailman nopeasti, ja hyvin vaaleanpunaisella hattarafiiliksellä ja yksisarvilla tuli kuorrutettua sivut. Se passasi tietysti mainiosti; yksisarviset ja vaaleanpunainen kävivät oikein hyvin teemaksi synttäriviikolleni.

Näillä olisi mainiosti voinut myös esimerkiksi päällystää vihkon tai musitikirjan kannet, tai leikellä vaikka kuviolävistimillä irti minitarroja. Voikin olla, että palaan näiden tuunailujen ylijääneiden palasten pariin vielä myöhemmin uudelleen!

♥, Inka

2 Comments on Tarratapettien hyödyntäminen tuunaamisessa

    • Se on varmasti pääasiassa makuasia, ja riippuu varmasti paljon tapetista 🙂 tämä tarratapetti oli mielestäni suht ohutta, toki paksumpaa kuin esimerkiksi washiteipit! – Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *