Viime viikolla saitte lukea aikeistani hääplannerin suhteen, ja miten kaikki ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Tämänkertaisen postauksen aiheena on itse hääviikon tuunailu kalenteriin. Häissä on paljon odotettavaa, mutta tämä oli ehdottomasti yksi niistä kivoista oheisjutuista, joita odotin kalenterimaanikolle tyypilliseen tapaan erittäin paljon. Postauksen viikkoaukeama on toteutettu Happy Planner Classiciin.

Kuten edellisestä postauksesta käy ilmi, hääplannerisuunnitelmat eivät koskaan oikein ottaneet tulta alleen. Tämän takia en hamstrannut mitenkään hirveästi mitään häihin liittyvää tuunausmateriaalia. Sain joskus viime vuonna happy mailissa lähes käyttämättömän paketin Simple Storiesin hääaiheisia tarroja ja niitä olen tietysti hillonnut tätä viikkoa varten. Arkit eivät enää ole täysin koskemattomia, koska olen ties minkä tekosyyn varjolla merkannut tarroilla joitain yksittäisiä häihin liittyviä juttuja, mm. sen, kun varasin meille vihkiajan maistraattiin tai kun oli enää tasan kuukausi aikaa häihin. 

Luontevasti päätin, että nuo tarrat olisivat olennainen osa tuunaamaani aukeamaa. En kuitenkaan osannut aloittaa suoraan niistä, sillä paketissa olevat boksit eivät esimerkiksi suoraan sovi kokonsa puolesta  Happy Planner Classiciin. Koin, että ne olisivat muutenkin enemmän täytetarroja. 

Usein kun alan tuunata uutta aukeamaa, valitsen yhden tai pari washia joita tulen käyttämään. Niin tein nytkin ja päädyin tällä kertaa Kuusateen kauniiseen kultafoilattuun ruusuwashiin. Koin sen olevan täydellinen hääteemaan ja lisäksi kultainen foilaus sopii hyvin yhteen Simple Storiesin tarrojen kanssa, koska niissäkin on kultaista foilia. 

Minulle meinasi iskeä valkoisen paperin kammo enkä uskaltanut aloittaa myöskään washilla peläten, että laitan sitä “vääriin” kohtiin ja kadun asiaa myöhemmin. Niinpä päädyin osittain tuttuun ja turvalliseen ratkaisuun eli aloitin aukeaman teon MAMBIn (Me and my big ideas) omilla tarroilla. Valitsin eri tarrakirjoista muutaman mielestäni teemaan ja värimaailmaan sopivan ja laitoin ne paikoilleen. 

Olin mielestäni suunnitellut aukemassa käyttämäni asiat hyvin etukäteen ja minulla oli jonkinlainen visio siitä, mitä tekisin. Huomasin kuitenkin aika pian, ettei aukeaman tekeminen ollut lainkaan suunnitelmallista. Aloin vuorotellen lisäillä tarroja ja Kuusateen washia tietäen jo etukäteen, että lopputulos saattaisi näyttää hieman levottomalta. Minulle kuitenkin usein luontevin tapa on tuunailla liikoja miettimättä ja sitten vain elää lopputuloksen kanssa, oli se sitten mielestäni hyvä tai huono.

MAMBIn tarrojen ja ruusuwashin jälkeen aloin vihdoin lisätä aukeamalle Simple Storiesin hääaiheisia tarroja. Laitoin niitä vähän sinne tänne yrittäen kuitenkin jättää jokaiselle päivälle sopivasti kirjoitustilaa, etenkin loppuviikkoa kohden, jonne tiesin menojen varmasti kasaantuvan. Näiden kohdalla olin sentään sen verran suunnitelmallinen, että laitoin mm. perjantain maistraattivihkimistä ajatellen I do -tarran. 

Kun olin lisäillyt muutamia tarroja, päätin, että seuraavaksi olisi hyvä hetki täydentää viikkoa kynällä. Tämän postauksen ilmestyessä häät ovat jo onnellisesti ohi, mutta aukeamaa tehdessä en vielä tiennyt ihan koko viikon menoja ja suunnitelmia tarkasti. Merkkasin siis ylös ne, jotka olivat varmoja. Tässä kohtaa muistin myös, että Simple Storiesin tarrojen joukossa oli yksi tekstiarkki. Niinpä täydensin aukeamaa vielä muutamalla hääaiheisella tekstitarralla. Aukeama oli mielestäni jo kauan sitten ollut aika levoton, joten päätin ettei muutama lisätarra ainakaan enää haittaisi. 

Lopuksi kaivoin tavarakätköistäni vielä yhden isokokoisen Project life -kortin. Kirjoitin kortille yhden lempparilainauksistani, joka on peräisin Muumien Pikku Myyltä. Kiinnitin kortin aukeamalle samalla washilla, jota olin muutenkin käyttänyt. Jätin tarkoituksella tekstin alle tilaa, jos mieleeni tulisi vielä ylös merkattavia asioita, jotka eivät välttämättä mahtuisi lopulta itse aukeamalle. 

Kuten jo totesin, tuli lopputuloksesta mielestäni hieman levoton. Olin sitä paitsi alun perin suunnitellut lisääväni aukeamalle myös hieman syysteemaa söpöillä happy mailista saamillani eläintarroilla, mutta muistaessani niiden olemassaolon, oli aukeama jo mielestäni liian täynnä. Eläintarrat eivät yksinkertaisesti sopineet enää kivasti mukaan. 

Levottomuudesta huolimatta aukeama on minun näköiseni. Sitä paitsi mitä muutakaan tässä voisi enää saada aikaan, kun häihin on alle viikko ja olotila on muutenkin jatkuvasti levoton! 

-Carita 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *