Kalenterimanian kirppis -ryhmään (jatkossa kirppu) pääset liittymään, kun olet Kalenterimanian jäsen ja vastaat liittymispyynnön yhteydessä esitettyihin kysymyksiin. Alaikäiset tarvitsevat lisäksi huoltajan luvan. 

Kirpulla myynti tapahtuu tekemällä myynti-ilmoituksen seinälle. Myynti-ilmoituksessa tulee olla maininta siitä sisältyvätkö postikulut hintaan. Kuvaile myytävän tuotteen kunto mahdollisimman tarkasti ja laita tuotteen pääkuvan lisäksi kuvat mahdollisista virheistä. Kalentereita myydessä kannattaa laittaa kuvat ulkoasun lisäksi myös kuukausi- ja viikkoaukeamista. Hinnat ovat meillä kirpulla aina kirppishintoja eli käytetty tuote ei voi maksaa samaa kuin uusi. Washi sampleille on määritetty enimmäishinnat, jotka ovat ns. merkkiwasheista 0,50 €/0,50 m ja ”tavallisista” washeista 0,50 €/1 m. Jos hinnoittelu aiheuttaa päänvaivaa, voit aina kysyä apua ylläpitäjiltä.

Ostaminen tapahtuu kommentoimalla selvästi esim. minulle tai ostan. Alustavan varauksen (av) voit tehdä, jos haluat tuotteesta lisätietoja. Pelkkä av ei ole varaus vaan sen kanssa on aina esitettävä kysymys lisätiedoista tai esim. pyyntö lisäkuvista. Alustava varaus on voimassa 12 tuntia myyjän vastauksesta. Ostaja ja myyjä vaihtavat maksu- ja osoitetiedot yksityisviestillä. Mitään muuta ei hoideta yksityisviesteillä vaan kaikki kysymykset yms. ilmoitukseen. Jos et löydä etsimääsi tuotetta myytävistä, voit tehdä ostoilmoituksen. Ostoilmoitukset tehdään albumeissa olevaan Ostetaan-kansioon joko lisäämällä sinne kuva halutusta tuotteesta tai kommentoimalla albumiin. Jos laitat kuvan, muista kommentoida sitä, jotta se nousee seinälle. 

Kuten Kalenterimanian ryhmä, on myös kirppu hyvän mielen ryhmä. Eli ei asiatonta kommentointia ilmoituksiin. Jos jonkun tuotteen hinta on mielestäsi liian korkea, ilmoita siitä ylläpitoon. Muutenkin ylläpitoon saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Me olemme teitä ja hyvin toimivaa kirppua varten. 

Itse olen myynyt ja ostanut kirpulla paljon. Koen kirpun näppäräksi tavaksi päästä eroon hutiostoista ja itselle turhiksi jääneistä tavaroista. Viimeksi olen myynyt Mambin (Me and my big ideas) tarrakirjoja ja kalentereita. Viimeisin ostokseni taas on Foxy Fixin Traveller’s Notebook. Tämä on ehkä paras kirppulöytöni ikinä, sillä uuteen Foxyyn minulla ei olisi varaa ja nyt sain uuden veroisen kirppishintaan. Kaikki tekemäni kaupat kirpulla ovat sujuneet moitteetta. 
Tervetuloa Kalenterimanian kirppikselle. 


T. Jenni ja muu ylläpito

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *