Löysin joku aika sitten kaksi A5-kokoista kansiota kierrätyskeskuksen ilmaispuolelta. Pitkään pohdin mitä niistä tulee. Eri käyttötavat kiehtoivat, mutta aluksi mikään ei tuntunut luontevalta. Tajusin suosikkireseptieni olevan pitkin nettiä joten joudun aina googlaamaan niitä uudelleen. Päätin tulostaa ne ja laittaa talteen kansioon.

A5-koko kansiossa on siitä kätevä ettei se ole liian iso keittiön pöydällä, mutta ei myöskään mukana kannettavaksi, jos sellaisen haluaisi esimeriksi kalenteriksi muuntaa. Tämän postauksen vaihekuvat on otettu kun lähdin muokkaamaan toista kansiota mieleisekseni.

Ensimmäinen ongelma tuli heti alkuunsa: Miten saada ulkoasusta miellyttävämpi? Pitääkö minun hankkia ensin parempi liima? Muovikansiin kun ei paperiliima oikein tartu. Lopulta päätin käyttää mustaa washiteippiä hyödyksi. Se on suosikkiteippini tällaisissa jutuissa, koska siihen tarttuu valkoinen geelikynä ja se on yksiväristä. Se myös sopii kaiken kanssa yhteen. Mustan teippini olen ostanut Suomalaisesta kirjakaupasta ja itseasiassa nyt on jo kolmas rulla menossa, koska sitä menee käytössäni niin paljon.
Minulla on paljon erilaisia koristekartonkeja, joista valitsin parhaat. Leikkasin paloista hieman kantta pienemmät, koska valitsemani kartonki oli melko jykevää ja taittaminen olisi hankalaa.

Vedin ensin kartongin yhteen reunaan teipit ennen kuin laitoin paperin kanteen kiinni. Pyrkimykseni oli saada kannen kaikkiin neljään reunaan suunnilleen saman kokoinen musta raja, koska haluan kaiken olevan siistiä. Kiinnitin kartonkipalat kunnolla ennen kuin aloin siistiä reunoja. Musta teippi on sellainen, että sen voi kivasti taittaa myös kannen sisäpuolelle. Sisäpuolelle voi myös lopuksi esimerkiksi liimata jonkin kivan paperin.

Myös kansion selkä tuli huolitella. Reseptikirjassa selkämys oli kirkkaan sininen, mallikappaleessa siinä luki puhelinluettelo. En halunnut sellaista selkämystä, vaan oman näköiseni. Myös selkään vedin teippiä pitkittäin, jotta siitä tulisi mahdollisimman siisti.

Sitten on vain haluamansa huolittelut, koristelut ja muut. Reseptikansion kanteen vedin mustalla teipillä pohjan, johon kirjoitin reseptikirja. Sisälle tein välilehdet eri kategorioille ja aloitin tulostamisen.

Jos rengasplanneri kiinnostaa, mutta ei ole rahaa pistää kalliisiin kansiin, tämä on äärimmäisen halpa ja helppo tapa tehdä juuri mieluisensa. Myös insertit voi tulostaa helposti itse, koska normaalilla kahden reiän rei’ittimellä rei’itys onnistuu helposti, kun taas kuusirenkaisessa plannerissa on sen kuusi rengasta ja niitä joutuu usein erikseen kohdentamaan. Tämä jos mikä on kivaa ja helppoa!

Terkuin,

Aleksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *