Moni eläintenomistaja varmasti tietää, miten lemmikeillä on usein tarve osallistua kaikkeen tekemiseen eli näin ollen myös kalenteriaskarteluun. Meidän taloudessamme asustaa kaksi kissaa ja koira, ja varsinkin kissat tuppaavat olemaan oikein avuliaita ihan pyytämättä.

Kuvitellaanpa esimerkiksi, että koitat ottaa kivoja kuvia uudesta kalenterikorusta, jonka olet juuri saanut kiinnitettyä traveler’s notebookiisi. Jos et ole ihan supernopea, huomaat pian, että se ei olekaan kissasi mielestä sinun. Kissa uskoo saaneensa uuden mielenkiintoisen lelun. Pian huomaat myös, että rakas TN:äsi on oivallinen makuualusta. Eli se siitä kuvan ottamisesta, ole ensi kerralla nopeampi.

Toisinaan saatat myös pohtia, mihin ihmeeseen se yksi kiva washirulla pöydältäsi katosi. Etsit rullaa katseellasi, mutta et näe sitä missään. Jossain vaiheessa kuulet kolinaa sohvan alta ja tajuat, että siellä se sinun rakas washirullasi nyt on mäiskittävänä. Saat ihan tosissasi tehdä töitä saadaksesi sen takaisin, sillä kissa ei siitä hevillä luovu. Se vasta hauskaa onkin, jos molemmat katit ovat yhtä aikaa kiinnostuneita samasta teippirullasta. Saat silloin taistella kahta kauheammin omaisuutesi puolesta.

Entäs sitten se upouusi kärry, jonka hankit kalenteritarvikkeita varten? Et ehdi kuin suunnitella aloittavasi sen kokoamista, kun kissa on jo sovittanut oman takapuolensa sen päälle. Ilmeisesti oletkin siis tietämättäsi hankkinut kissalle taas yhden makuupaikan lisää.

Jokainen kissanomistaja varmasti myös tietää tämän tunteen. Ehdit juuri levittää kaikki ihanat askartelutavarasi pitkin pöytää ja olet aloittamassa rentouttavan askarteluhetken kalenterin ja kahvikupin kera. Vaan kissa onkin eri mieltä. Kaikki levällään olevat paperit, die cutsit, tarra-arkit ja muut ovat sen silmissä vain lukemattomia mahdollisuuksia löytää joku kiva peti tai uusi lelu. Kun yrität epätoivoisena siirtää kissaasi, se löytää aina uuden kivan paikan, ja koitat siinä samalla vielä estää sitä kaatamasta kahvia kalenterisi päälle, saatat kyseenalaistaa miksi alunperin edes lähdit koko touhuun.

No entäs sitten se koira? Se ei välttämättä varsinaisesti varasta askartelutarvikkeita eikä onneksi hyppää pöydälle kesken tuunailujen. Mikä sen rooli sitten on? No näyttää söpöltä kuvissa tietenkin! Harmi, ettei meidän koiramme ainakaan ihan ymmärrä, miksi sen pitäisi poseerata kalenterin kanssa lampaantaljalla, kun olisi paljon hauskempaa tunkea esimerkiksi palloa avonaisen kalenterin väliin. Jos hyvä tuuri käy, saattaa jopa saada napattua ihan kivan kuvan koirasta ja kalenterista, vaikka aikamoista tuuria ja pelisilmää siinäkin vaaditaan.

Kyllähän nuo karvaiset perheenjäsenet tuppaavat aina toisinaan aiheuttamaan omistajalleen harmaita hiuksia ja häiritsemään kivaa ja rauhallista tuunaushetkeä, mutta ei kai sitä käy kieltäminen, että onhan se askartelu paljon hauskempaa, kun on seuraa!

Karvaisin terveisin
Carita ja eläimet 

2 Comments on Avuliaat lemmikit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *