Kaupallinen yhteistyö Metsän Ajan kanssa

Helou helou helou! Täällä kirjoittelee Inka, tällä kertaa Metsän aika -kalenteri käsissäni. Tämä kotimainen, avainlippumerkinnänkin omaava kaunokainen on saatu esittelyyn yhteistyössä, ja ensifiilistelylive on jo Facebook-ryhmän puolella aiemmin pidettykin ja löytyy sieltä katsottavaksi edelleen tallennettuna.

Itselleni kalenterin konsepti oli jo etukäteen hieman tuttu. Tästä kalenterista nimittäin ilmestyi ensimmäinen versio tänä vuonna, ja silloin pääsin tutustumaan siihen Suvin ja Lauran postausten ja videoiden muodossa. Ensimmäiseksi voisin lainata Lauran postauksesta kohtaa koskien kansia; nämä todellakin saavat aikaan halun silitellä. Kansien materiaali on mattalaminoitua, joka takaa extrasileän kosketustuntuman. Tekstin foliointi taas varmistaa sen, että sitä haluaa silmillään ihailla. Monien aistien kannet, sanoisin!

Kyseessä on siis A5-kokoinen kierresidottu kalenteri, jonka takaa löytyy kolme huikeaa naista. Kalenterista löytyvät kauniit valokuvat ovat Taina Kaarton ja Maarit Soinin ottamia ja runot sekä aforismit ovat Riitta Suomisen käsialaa. Kuten kalenterin nimikin jo kertoo, on kantava teema kannesta kanteen metsä, suomalainen sellainen. Pienessä kylässä, metsän keskellä kasvaneena tämä teema tuntui itselleni kovin tutulta ja turvalliselta. Suorastaan kotoisa olo tuli sivuja selaillessa. Kuvitus on kuitenkin niin kaunista, että uskon kalenterin tuovan visuaalista mielihyvää omistajalleen, vaikka olisi kasvanut betoniviidakossa. Tai tynnyrissä.

Kun pääsee irti kansien silittelystä ja saa ne avattua, löytyy ensimmäisenä jo yksi upea valokuva ja oikealta sivulta vuosinäkymä. Tämä vuosinäkymä on vallan kompakti yhdelle sivulle tiivistettynä, mutta sen jälkeen löytyykin seuraavaksi näkymä kahdelle sivulle jaettuna. Tähän mahtuu jo merkitsemään esimerkiksi työvuoroja tai loma-aikoja – tai pitämään vaikka mielialaseurantaa värikoodaten päiväruutuja värittämällä!

Kalenterin värimaailma on hyvin teemaansa ja valokuviinsa sointuvan maanläheinen ja murrettu. Luonnonläheinen kalenteri luonnonläheisillä väreillä, ei tähän neonloisto sopisikaan. Selkeiltä viikkoaukeamilta löytyy aforismeja alalaidasta ja kuukausittain vaihtuvia graafisia kuvituksia.

Kuukausien vaihteessa löytyy aukeamalta jo aiemminkin mainittuja metsäaiheisia valokuvia ja niissä runoja. Jos sisälläsi asuu pieni runotyttö tai -poika, uskon tämän kalenterin puhuttelevan sitä puolta sinussa!

Viikkoaukeamien ulkoasu on selkeä; pystyt päiväsarakkeet ja niissä kellonajat aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Aukeaman oikeasta reunasta sunnuntain sarakkeen vierestä löytyy vielä yksi kokonaan tyhjä sarake omille muistiinpanoille – tai kenties näin kalenterimaanikoiden kesken koristeluille. Päiväsarakkeiden alta löytyy myös lisää tuunaus-/koristelutilaa, sillä ne eivät ulotu ihan sivun alalaitaan asti, vaan alareunasta löytyy viivoitettua vapaata tilaa. Päivien kohdalle on painettu valmiiksi myös nimipäivät, juhlapyhät, liputuspäivät sekä kuun vaiheet.

Kun kalenteriosuus päättyy, löytyy loppuosasta vielä hieman herkkuja; kauniita, reunoiltaan kuvoituja muistiinpanosivuja nimittäin. Ja kirsikkana kakun päällä löytyy ennen takakantta vielä irtirepäistäviä huoneentauluja, joissa on luontoaiheinen kuva ja aforismi, SEKÄ A5-kokoinen läpinäkyvä muovinen tasku!

Jos sielusi alkoi halajaa päästä silittelemään omaa Metsän aika -kalenteriasi, jälleenmyy sitä Kalenterimanian yhteistyökumppaneista PikkuLeppis. Toki tilaus Metsän ajan omiltakin verkkosivuilta onnistuu! ♥

Pssst, jos tämän kalenterin tuunailun näkeminen kiinnostaa, kannattaa klikata manian Youtube-kanava seurantaan jos se ei jo ole; sinne on nimittäin luvassa piakkoin tästä videota!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *