Tässä harrastuksessa mielestäni ihanin hetki on se kun tunnet miten inspiraatio iskee kunnolla. Yhtäkkiä ideoita satelee kuin tyhjästä ja saat tehtyä sellaisia juttuja, jotka ovat pitkään jääneet korvan taakse. Sinulla saattaa myös tulla päänvaivaa siitä, mistä ideasta aloittaisi. Itse ajattelen niin, että sama se mistä aloitat – kunhan aloitat!

Itselläni voi olla pitkiäkin kausia kun ei vain edisty. Halua on, mutta ei aikaa. Aikaa on, mutta ei ole ideoita tai muuten vain ei pääse alkuun. Se turhauttaa kun tuntuu, että ihan normipäivistäkin olisi kiva saada se jokin juttu ylös laitettua. Ollaan silloinkin oltu elossa, kuitenkin! Itselleen kannattaa silti olla armollinen sillä kaikki me tiedämme, että aina siellä horisontissa odottaa se hetki kun tuntuu, että homma rullaa muidenkin edestä!

Pysähdyin miettimään mikä minut saa inspiroitumaan. Ei kai sitä yhtä tiettyä asiaa olekaan. Inspiraatioon tai sen puutteeseen vaikuttaa monesti moni asia sen hetken fiiliksessä. Selatessani kuvia koneelta mietin, että näitä kuvia todella yhdistää yksi asia joka minut on saanut inspiroitumaan silloin kun kuvat on otettu.

Se asia on kauneus. Esteettisyys. Harmonia. Kun olen ottanut näitä kuvia, on joku ollut mielestäni niin kaunista, että sen hetken olen halunnut kuvata. Oli se sitten uudet materiaalit, onnistunut sommittelu, valo tai paikka ylipäänsä, olen kokenut sen inspiroivana kirjoittamiselle. Tuunailu onnistuu monesti vaikka millaisissa olosuhteissa, mutta kirjoittamiselle tarvitsen tietyt tähdet oikeaan asentoon, jotta pääsen alkuun ja omien ajatusteni äärelle. Nyt on taas menossa kuiva kausi kirjoittamisen suhteen, joten olen keskittynyt suosiolla koristeluun ja muuhun tuunailuun liittyvään. Tunnen kuitenkin tarpeen pääni sisällä päästä laittamaan ajatuksia sanoiksi paperille ja uskonkin, että kyllä se inspiraatio kohta minutkin korjaa mukaansa ja siten taas mennään. Sitä odotellessa!

Näitä kuvia valitessa ja katsellessa tuli niin hyvä mieli. Heräsi oikein kaipuu saada sellaista omaa aikaa, joka ihan yllyttää kirjoittamaan! Ihan vain saadakseen tätä kertynyttä ajatustaakkaa kirjoihin ja kansiin purettua. Tämä tavoite on saatava viikko-ohjelmaan.

Miten Sinä löydät inspiraatiosi?

-AJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *