Nyt kun joulupaketit on jaettu ja avattu, voin paljastaa mitä askartelin ystävilleni! Esittelin näiden ensimmäistä versiota alunperin ryhmässä ja postaukseeni tulleiden vinkkien ansiosta sain vielä paremman lopputuloksen. Nyt kerron teille, miten rusettiklemmarit valmistuvat!

Tarvikkeet: Erivärisiä Staedtler Fimo-massoja (näitä myy esim PikkuLeppis, Suomalainen kirjakauppa, Muovitukku, K-Citymarket jne), tavallisia klemmareita, halutessaan voi käyttää muotteja (itselläni käytössä rusettimuotti). Huom! Massa pitää paistaa uunissa jotta se kovettuu.

Juuri näihin klemmareihin käytin kahta nahkaefektimassaa ja yhtä perusmassaa. Nahkaefekti nimensä mukaan imitoi valmiina nahkapintaa. Kun alunperin kokeilin tehdä näitä klemmareita, tein niistä vain yksipuolisia ja liimasin rusetit pikaliimalla klemmareihin kiinni. Postattuani alkuperäisen räpellykseni kuvan ryhmään, sain ryhmäläisiltä vinkin että klemmarit voi ”paistaa” työn sisään jo valmiiksi.

Tuumasta toimeen siis. Halusin kutakin rusettia kaksi kappaletta, joten tein jokaista mallia tarvittavan määrän ja painelin palaset toisiaan vasten niin, että klemmarin pää jäi väliin.

Nahkaefektimassalla on hieman eri paistolämpötila kuin tuolla tavallisella, mutta päädyin paistamaan kaikki samassa lämpötilassa ja hyvin meni. Tarkista kuitenkin aina massan paisto-ohjeet paketista!

Keltaiset ovat muuten itselleni, mutta valkoiset ja turkoosit menivät lahjaksi.

Tästä mukavaa puuhaa isoille ja pienille maanikoille! Tästä linkistä näet myös lisää hienoja klemmariaskarteluideoita. Leppoisia välipäiviä juuri sinulle.

Terkuin, Suvi

1 Comment on DIY-rusettiklemmarit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *