Tykkään tehdä paljon itse, hyödyntää paljon jo kotoa löytyviä materiaaleja ja uusiokäyttää niitä. Tällä kertaa jaan teille vinkin, miten saa helposti ja pienellä vaivalla tehtyä traveler’s notebookiin välilehden. Välilehden sisään voit laittaa ihan mitä vain tahdot ja vaihdella sen sisältöä.

Tarvikkeet löytyvät helposti jokaisen kotoa: sakset, viivoitin, muovitasku sekä kirkasta teippiä tai halutessasi washiteippiä. Myös kynä on hyvä olla.

Itse otin tällä kertaa käyttöön kiiltäväpintaisen muovitaskun, joka on kulmasta auki. Muovitaskuja on monenlaisia, ja myös niiden avoimet kohdat ovat eripaikoissa. Tämä ei haittaa. Tykkään käyttää muovitaskuja välilehtinä TN:ssä, koska ne ovat köykäsempiä kuin esim. laminoidut, jotka saattavat tuntua tönköiltä ja raskailtakin.

Ensimmäiseksi valitset minkä kokoisen taskun teet. Vihkokokoja on paljon. Itselläni on käytössä B6-koko, ja taitoin muovitaskun vihkon ympärille mitatakseni. Tuo muovitaskun sivu, joka on kokonaan kiinni, tulee välilehden alaosaksi.

Tältä se näyttää mitattuna, valmiina leikkaukseen.

Leikkaamisen jälkeen taitoin taskun kahtia ja leikkasin pienet lovet taskuun niille puolille, joihin kuminauhat tulevat. Tämä helpottaa välilehden paikallaan pysymistä. Tämän jälkeen teipataan kiinni ne reunat, jotka halutaan. Minulla jäi teipattavaksi toinen sivu, yläpuolen jätin avonaiseksi, jotta pystyn laittamaan sitten haluamiani asioita sisään.

Ja tältä se näyttää valmiina!

-Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *