Kivaa tammikuista torstaita kanssamaanikot! AJ starttasi tuttuun tapaan viime torstaina meille uuden haastepostaussarjan, ja tällä kertaa Kalenterimanian ylläpidossa inspiroidutaan ATC-korttien parissa. Miran ruumiin ja alitajunnan oli vissiin kaapannut hetkellisesti jonkinlainen mysteeriolento, sillä idea tähän haasteeseen tuli juurikin sieltä suunnilta.

Haasteen talvinen teema toi mieleeni nopeasti Lapin ja revontulet, mikä on sinänsä ihan viihdyttävää, sillä en ole koskaan vieraillut Lapissa saati nähnyt livenä revontulia. Tämä mielikuva on kuitenkin piirtynyt vahvasti mieleeni talven teemoista, joten päädyin maalaamaan mielikuvaani vastaavan maiseman akryylivärein.

Talvinen maalaus itsessään on varsin simppeli, ja käyttämäni Winsor & Newtonin akryylivärit toimivat joka kerta yhtä moitteetta. Nämä ovat yksiä suosikkejani, sillä niiden hinta-laatusuhde on todella kohdillaan, saatavuus hyvä esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan myydessä näitä, ja tykkään muutenkin maalata nimenomaan akryyleilla suurimmaksi osaksi.

Ehkä jonain päivänä pääsen vielä kokemaan ihan oikeat revontulet sieltä oikean talvisen ja lumisen maiseman keskeltä. Siihen asti tyydyn katselemaan pimeää ja lumetonta Helsinkiä, ja etsimään siveltimellä omat revontuleni.

– Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *