Tämänkertaisessa termistöpostauksessa perehdymme siihen mitä erilaiset viikkokitit ja niiden osat oikein ovat.

Weekly/full kitillä tarkoitetaan yhtenäistä viikkokittiä, joka on suunniteltu käytettäväksi yhdellä kokonaisella viikko-/kalenteriaukeamalla. Yleensä kitit on suunniteltu sopimaan Erin Condren Life Plannerin tai Happy Plannerin aukeamien ruutuihin ja mittoihin, mutta soveltamalla ne käyvät hyvin myös muihin kalenterimalleihin.

Personal/mini kit tarkoittaa pienempää viikkokittiä, joka nimensä mukaisesti on suunniteltu personal-kokoiselle kalenterille. Minikitti toimii loistavasti myös isommassa kalenterissa, jos ei halua peittää koko aukeamaa tarroilla.

No white space on tuunaustyyli, jolla tarkoitetaan aukeaman kokonaan koristelua tarroilla niin, ettei aukeaman valkoista sivua jää lainkaan näkyviin.

White space puolestaan tarkoittaa aukeaman koristelua vähemmällä tarramäärällä, ja näin tuunatessa sivua siis jää näkyviin.

Erilaisten kalenterimallien lisääntyessä myös weekly kittien tarve erilaisiin kalentereihin on kasvanut. Suosituimmat kalenterimallit ja koot kittien käyttäjillä tuntuvat olevan Erin Condren Life Planner, Happy Planner Classic ja Happy Planner Mini, personal-kokoiset plannerit ja Hobonichi. Löytyy varmasti vielä enemmän kokoja ja malleja, mutta tässä muutamat mainitakseni. Kittejä ostaessa on hyvä lukea tarkkaan kauppiaan tiedot siitä mille kalenterille kitti on suunniteltu. Harrastajien keskuudessa suosittu tarrojenostosivusto on Etsy, josta löytyy satoja kalenteriharrastukseen keskittyneitä kauppoja.

Full boxeilla tarkoitetaan yllä olevan kuvan ensimmäisessä arkissa näkyviä kahdeksaa Erin Condren Life Plannerin päiväsarakkeisiin sopivaa ”laatikkotarraa”. Fullboxit ovat kooltaan 3,8×4,8cm ja niitä löytyy muun muassa koristeellisina ja checklist-versioina.

Halfboxit kuvan toisessa arkissa ylhäällä ovat kooltaan 3,8×2,4cm ja ne on tarkoitettu pääsääntöisesti merkintöjä varten. Näiden kahden isoimman boksikoon lisäksi löytyy vielä useita pienempiä bokseja asioiden merkkaamista varten.

Check list sananmukaisesti tarkoittaa muistilistaa. Isommissa kiteissä muistilistat ovat usein full boxin kokoisia, mutta niitä löytyy myös pienempinä lipputarroina tai laatikkoversioina.

Functional icon -tarrat ovat yleensä pieniä, ympyrän muotoisia tekemistä kuvaavia tarroja. Ikonitarroja löytyy myös muotoon leikattuna, kuten ylläolevasta kuvasta voi nähdä. Nimensä mukaisesti nämä tarrat ovat funktionaalisia, niillä on siis tietty tarkoitus, kuvata tiettyä toimintoa.

Headersit eli otsaketarrat tarkoittavat päiväsarakkeen yläosaan tulevia pitkiä, kapeita tarroja, joissa yleensä lukee ”to do”, ”today”, tai jotain muuta vastaavaa. Ne voivat olla myös ilman tekstiä olevia, esimerkiksi glitter headereita löytyy usein kiteistä.

Little things -tarroilla puolestaan tarkoitetaan päiväsarakkeen alaosaan tulevia päiväkohtaisia pieniä merkintöjä, joille ei tahdota antaa liikaa huomiota. Little things -tarroilla voi merkitä esimerkiksi tv-sarjat, syntymäpäivät ja kaupassakäymiset. Little things headers puolestaan on tarkoitettu otsakkeeksi näiden yläpuolelle.

Date covers tarkoittaa viikonpäivätarroja, joilla voi vaihtoehtoisesti peittää kalenterin omat viikonpäivämerkinnät ja saada näin aukeamasta yhteneväisen muun koristuksen kanssa.

Deco-tarrat ovat nimensä mukaisesti koristetarroja. Yleensä näissä tarroissa jatkuu ja toistuu kitin kuvitus sekä teema, mutta irrallisina, omina kuvinaan.

Weekly box tarkoittaa full boxin kokoista tarraa jossa on ma-su viikonpäivät allekkain yhtenäisessä boxissa. Boksiin voi päiväkohtaisesti merkitä esimerkiksi työvuorot. Weekly box sijoitetaan yleensä aukeaman vasemmassa laidassa olevaan sivupalkkiin, johon on tarkoitus merkitä viikon aikana tapahtuvia asioita yleisellä tasolla.

Habit tracker on pieni seurantatarra, jonka avulla voi seurata viikkoaukeamalla esimerkiksi päiväkohtaista vedenjuontia tai nettishoppailua. Tyypillisesti siis tarra, jossa on seitsemän kohtaa, joihin voi ruksia/värittää seuraamansa asian toteutumista.

Weekend banner on nimensä mukaisesti viikonloppua kuvaamaan tarkoitettu tarra, jossa lukee ”weekend”. Se voi olla esimerkiksi viiri tai pelkkä teksti.

Washi sheet -arkilla tarkoitetaan eri kokoisia ja levyisiä washeja muistuttavia tarroja, joita on tarkoitus käyttää washiteipin tavoin.

Bottom/side washi tarkoittaa aukeaman alas tai sivuun tulevaa koristeellista tarraa/teippiä. Yleensä bottom washi on leveämpi kuin side washi. Nämä tarrat on mitoitettu aina tiettyyn kalenteriin sopiviksi.

3 Comments on Kalenteritermistö auki – Viikkokitti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *