Traveler´s notebook huumassa selasin erilaisia diy videoita ja ohjeita. Tn:n kanssa olen halunnut tehdä mahdollisimman paljon itse, kokeilla ja olla luova. Kalenterimanian blogissa on ollut ennenkin ohjeita taskujen tekoon sekä Youtube- kanavalta löytyy videomuodossa ohjetta, mutta tässä vielä yksi erilainen.

Taskut on siitä käteviä, että ne on yhtäaikaa sekä tietysti taskuja, mutta myös välilehtiä. Olen itse tehnyt taskuja niin, että toisella puolella lehteä on taskut ja toiselle puolelle olen jättänyt tilaa esimerkiksi muistilapuille. Olen ideoinut myös, että laminoisin taskun toiselle puolelle ruokalistan, jonka voi käyttää viikottain aina uudestaan. Mahdollisuuksia on rajattomasti.

Tätä taskua varten tarvitset kartonkia, liimaa, askarteluveitsen sekä laminointikoneen ja kalvoja. Myös viivoitin ja sakset on hyödyksi. Laminoidessa taskusta tulee herkästi jäykähkö, joten tässä kannattaa käyttää ohutta kartonkia tai ihan paperia.

Ensin mitataan sopiva pala paperista taskua varten. Taskun muodon voit valita itse. Näppärä veitsenkäyttäjä tekee vaikka piparkakkureunaa, mutta helpoin tasku on sellainen missä on suorat reunat. Paperia tai kartonkia leikatessa sopivaan mittaan kannattaa huomioida että kalvon reuna lisää taskun kokoa. Kannattaa siis jättää kalvolle n.0,5cm reunavara. Fiksu mittaa tarkat mitat, itse tein ensimmäiset taskut liian pieneksi, mutta olen aina askartelussa aika suurpiirteinen ja teen kokeilun kautta!

Kun tasku on leikattu, liimataan taskun saumat kiinni. Vain muutama liimatippa riittää, koska laminointi kiinnittää taskun kyllä hyvin kiinni. Taskun tultua laminointikoneesta, on tärkeää heti taittaa välilehti oikeaan muotoon. Kalvon ollessa vielä lämmin, sitä onnistuu muokata. Taitetta kannattaa viivoittimen kanssa taittaa. Halutessaan taskun voi laittaa vaikka painojen alle taittumaan. Tasku on tietysti laminoidessa mennyt kiinni, joten tähän tarvitset askarteluveitsen. Varovasti tehdään taskun rajojen mukaiset viillot ja tadaa, tasku on valmis.

Laminoituun taskuun ei tietysti mahdu järkyttäviä määriä tavaraa, mutta siinä kulkee kätevästi washisamplet ja pieni määrä lappuja. Halutessaan taskut voi tehdä välilehden molemmin puolin, tai kuten alussa mainitsin, jättää tilaa muille jutuille. Tämä tasku onnistuu samalla idealla tehdä myös kiekko- tai rengasplanneriin!

-Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *