Kun Mirppu loppuvuodesta sai idean ATC-korttihaasteesta huusin mielessäni apua. En oikein koskeen ole päässyt jyvälle siitä mitä kortit ovat tai mikä niiden tarkoitus on. Ensitöikseni minun täytyikin hieman perehtyä tähän maailmaan ja selvittää kortin koko. Yllätyin siitä, että kortit todella ovat niin pieniä, vain 6,4 x 8,9cm, ja silti jengi saa pieneen korttiin mahtumaan paljon erilaisia elementtejä.

Alkuun oli mietittävä miten lähtisin kortissani talvista teemaa toteuttamaan. Kasasin työpöydälleni paljon erilaisia materiaaleja ja värejä. Lopulta aihe korttiin syntyi erään kappaleen sanoituksista, jonka taannoin pitkästä aika kuuntelin. Pohjoinen tähtitaivas ja pakkasyö, niistä lähdettiin liikkeelle.

Aloitin kortin pohjan tekemisen rajaamalla paksun valkoisen kartongin washiteipillä oikean kokoiseksi. Tämä auttoi minua suuresti pysymään korttia työstäessäni annetuissa mittasuhteissa. Teipit helpottivat myös kortin taustan maalaamista sillä minun ei tarvinnut pelätä, että väriä olisi kaikkialla. Taustan maalaamiseen käytin Suomalaisesta kirjakaupasta ostamiani Primo vesivärejä ja siveltimiä.

Kortin taustaväreiksi valitsin kolme metallinhohtoista väriä, joiden ajattelin yhdessä sopivan hyvin talviseksi taivaaksi. Taustan kuivuttua piirsin kortin alareunaan mustalla Stabilon Sensor-kynällä muutaman kuusen. Kynän voimakasta jälkeä pehmensin maalamalla metallihoitoisella vesivärillä kuusien päälle. Näin sain puista hieman utuiseammat.

Seuraavaksi roiskin taustalle kultaisella maalilla tähtiä viuhkasiveltimellä, jonka totesin olevan tähän tarkoitukseen paras, kun spraymaalia ei ollut tarjolla. Talvinen tähtitaivas tarvitsi ehdottomasti osakseen myös taivaalla möllöttävän kuun ja muutaman tarratimantin kuvastamaan kylmää pakkaspäivää. Tekstitarra ja taustalla näkyvä tähtitarra ovat MAMBIn (me & my BIG ideas) Stargazer-tarralehtiöstä. Muut kortissa käyttämäni tuotteet tarroja lukuun ottamatta on kaikki ostettu Suomalaisesta kirjakaupasta.

Ensimmäiseksi ATC-kortiksi pidän lopputuloksesta paljon, vaikka olinkin alkuun skeptinen sen suhteen mitä sotkua saan aikaan. Ensimmäisen kortin valmiiksi saatuani päädyin tekemään vielä kaksi korttia lisää, kun kerran vauhtiin päästiin.

xoxo Nanna

Aiemmi oman korttinsa ovat loihtineet AJ, Milja, Piia, Inka ja Mirppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *