Esittelen teille tänään kalenterikorujen tekoa erilaisista helmistä. Useimmiten käytän koruihin tarkoitettua vahattua puuvillalankaa ketjun sijaan. Pidän siitä, että sitä voi käyttää yksin- tai kaksinkertaisena ja lisätä näyttävyyttä solmuilla. Viimeisimpänä inspiraation lähteenä toimivat joululahjoiksi tekemäni heijastimet ja yhtäkkiä huomasin tekeväni jo kalenterikoruja.

Aloitan työstämisen luovasta kaaoksesta levittämällä pöydälle kaikki inspiroivimmat helmet ja korut. Seuraavana valitsen kiinnitystavan: lenkki, avaimenperä, avainlenkki, papukaijalukko, helmilukko, mikä vain toimii itselläsi. Sitten päätetään korun malli joka määrittelee vahatun puuvillalangan pituuden. Jos teen solmuja, otan noin puoli pituutta lisää, koska solmut syövät narua.

Valitsin tänään papukaijalukon ja minipienen avainrenkaan tuomaan liikkuvuutta. Teen kaksihaaraisen korun, tuplanarulla, solmujen kanssa. Valitsin koruun liloja helmiä ja erikokoisia pääkalloja, sekä pienen sydämen.

Aloitan melkein poikkeuksetta lukosta ja solmin narun kiinni avainrenkaaseen. Sitten vaan pujoitetaan helmet oman mielen mukaiseen järjestykseen ja tässä kohtaa itse teen solmut joka helmen väliin. Isompireikäisistä helmistä laitan molemmat narut ja pienemmistä yhden ja toinen kiertää helmen ulkopuolella, jonka jälkeen solmu sitoo helmen kivasti paikoilleen, eikä korusta tule niin pötkömäinen. Loppuun teen umpisolmun, ettei koru aukea käytössä. Hännästä leikataan ylimääräinen naru saksilla, mutta kannattaa jättää 0,5-1,0 cm narua solmun jälkeen.

Toisinaan voin tehdä korun toisen pään valmiiksi, jonka jälkeen solmin lukituksen ja jatkan korun toisen pään tekemistä. Taas, mikä itselle sopii ja on fiilis sillä hetkellä.

Tänään valmistui tämän näköinen kalenterikoru, jonka saa papukaijalukolla kivasti vaikka kierrekalenterin kierteisiin, rengasplannerin renkaisiin tai traveler’s notebookin kuminauhoihin. Paperiklipsissä on kiinni vanha kalenterikoruni, joka on vieläkin käytössä.

Inspiroitukaa tekemään itse ja yhdessä. Kalenterikoruja voi tehdä kierrättämällä vanhoista kaapinpohjalle jääneitä koruista erilaisia helmiä käyttäen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa, joten rohkeasti kokeilemaan.

Ihanaa keskiviikkoa, Linksu <3

2 Comments on DIY – Kalenterikoru helmistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *