Viimeinen kortti uunista ulos! Ylläpidon haastepostauksen aiheena on ollut talvinen ATC-kortti, ja tämä on ensimmäinen haasteeni tuoreena Kalenterimanian ylläpitäjänä, jännää. Olen kerran osallistunut ryhmässä ATC-korttivaihtoon, mutta ajanpuutteen vuoksi se on jäänyt siihen. Rakastan korttien tekoa, mutta silti vähän jännittää.

Tiesin heti että haluan käyttää Tattered Angela Glimmer Mist -mustesuihkeita sekä metallihohtoisia Distress Ink Mica Spray -mustesuihkeita. Olen ostanut niitä kauan sitten Klemmarikellarista. Samaan inspiraatioon näin mielessäni stanssattuja kauriita ja minulla on Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettu kuvioterä ”kauris”, vaikka se onkin myynnissä nimellä poro.

Aloitin sotkemisen suojaamalla askartelupaikan, koska tämä on sotkuista puuhaa. Käytin korttipohjana tarrapaketista jäänyttä taustakartonkia, kierrätystä, koska valmiista pohjasta leikattiin vain ATC-korttiin sopiva pala (64mm x 89mm). Kostutin paperi kevyesti vedellä, lisäsin suihkuttamalla halutun määrän musteita, lisäsin vähän vettä ja ripottelin merisuolaa päälle. Sitten annoin kuivua kunnolla ja lopuksi kuivalla pensselillä rapsuttelin merisuolan pois kartongin pinnalta.

Suolasta jää kiva kuvio ja tekstuuria kortin pintaan. Leikkasin kaksi korttia. Halusin lisätä turkoosia akryylimaalia ja käytin sydänleimasinta apuna. Maali ei tarttunut kauniisti leiman kanssa kortin pintaan missä oli paljon suolaa, joten jouduin ottamaan toisen korttipohjan käyttöön ja yritin uudelleen suolattomampaan kohtaan. Tämä toimi.

Olin hamstrannut kaikki mahdolliset askartelutarvikkeet aloittaessani ja iski valinnan vaikeus. Päädyin lopulta saman sävyiseen tarraan, joka muistutti lumihiutaletta, muoviseen valkoiseen pitsiteippiin, timanttitarroihin, vellum-nuoliin ja lilaan glitteriin. Mallasin ”kaurista” korttiin ja tein Zig-limakynällä kuviot glitteriä varten liimaten myös muut koristeet paikoilleen.

Valmis kortti on erilainen kuin visioni, mutta mielestäni talvi välittyy kortista. Rakastan tällä tyylillä tehtyjä korttipohjan värjäyksiä, koskaan ei tiedä mitä tulee, mutta lopputulos on elävä ja rosoinen. Tuntee sormenpäilläkin. Ehdottomasti lempitekniikkani.

Yritän jatkossa osallistua ryhmässä pyöriviin korttivaihtoihin, koska onhan tämä nyt kivaa. Seuraavaa haastetta kohti.

Aiemmin korttihaasteeseen tarttuivat Aj, Milja, Piia, Inka, Mirppu, Nanna, Suvi, Carita ja Laura.

Nähdään ryhmässä – Linksu

2 Comments on ATC-kortti aiheella talvi – Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *