Moikka, olen Eija ja kalenterimaanikko. Useimmiten vietän päiväni bujoillen Lettuni kanssa, mutta löytyy multa rengasplannereitakin sekä junk journal ja art journal. Olen tykännyt aina askarrella ja eräänä päivänä katselin YouTubesta kun joku askarteli postimerkkejä koristelutarkoituksiin. Innostuin kokeilemaan itsekin ja ajattelin jakaa nyt postimerkkien tekemisen ilosanomaa hieman teillekin.

Aluksi tarvitset paperia ja washiteippiä. Tähän käy vallan mainosti joku ei-niin-kiva washi, mieluummin vähän kapeampi kuin normiwashit. Tee washiteippiä apuna käyttäen ruudukko paperille vapaalla kädellä tai viivoitinta käyttäen, jos satut olemaan perfektionismiin taipuvainen askartelija. Kun ruudukko on valmis, etsi muutama kiva leimasin ja leimasinmustetta. Itse käytin Archival Inkiä, koska se ei kuivuttuaan reagoi veteen.

Kun olet leimannut tarpeeksi, voit alkaa värittää pikkukuvia vesiväreillä. Itse käytin vesiliukoisia kyniä ja vesisäiliösivellintä. Toki voit värittää kuvat myös muilla tavoin, vaikka puuväreillä, tusseilla tai millä haluaakaan.


Kun kuvat ovat kuivuneet voit ottaa washiteipit irti paperista. Sen jälkeen voit leikata kuvat irralleen, ja tässä tapauksessa toivotun efektin saamiseksi siihen käy erinomaisesti kuviosakset, esim. siksak-kuviolla. Voit myös varovasti repiä reunat tai sitten leikata ihan tavallisilla saksilla.

Halutessasi voit vanhentaa diy-postimerkkejä lisäämällä reunoihin ja kuvan päälle hieman rusehtavan/kellertävän väristä mustetta. Myös tee ja kahvi sopivat värjäämiseen!

Ja sitten onkin jo aikalailla valmista. Kuvat voi rajata esim. mustalla tussilla, jos haluaa. Ne voi myös liimata vaikka vanhan näköisen paperinpalan/vanhasta kirjasta otetun sivunpalasen päälle, jolloin näyttää kuin merkit olisi leikattu irti vanhasta kirjekuoresta. Myös itse postimerkit voi halutessaan liimata vaikka vanhan kirjan sivulle.

Valmiita diy-postimerkkejä voi käyttää kalenterin koristelussa tai vaikka osana mixed media-sivua. Niitä voi myös vaihdella kaverien kanssa. Kokeile eri variaatioita pohjapaperin ja leimojen ja värien suhteen. Tässä saa kulumaan hyvin aikaa ja lopputulos voi olla itsellekin iloinen yllätys!

Askartelun iloa!

-Eija

1 Comment on DIY-postimerkit kalenterin koristeluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *