**Postauksessa mainittu vihko ja tuputin on ostettu kaupallisessa yhteistyössä Klemmarikellarin kanssa

Tuunaamisen ei aina tarvitse olla monimutkaista, laajaa tuotevarastoa vaativaa diy-hommaa. Se voi olla hyvinkin yksinkertaisia juttuja, asioita jotka ilahduttavat juuri sinua. Kuten vihkojen päällystäminen. Tässä postauksessa päällystän kaksi vihkoa, kahvikuvioitu on ostettu Klemmarikellarista ja toinen on saatu jonkin vaihdon yhteydessä.

Simppelein tapa lähestyä asiaa on lätkäistä tarra vihon kanteen, kuten minulla tässä kuvassa. Seuraava askel on päällystää vihko kokonaisuudessaan (tai osaksi) paperilla. Tämä on hyvin yksinkertaista. Valitset itseäsi miellyttävän paperin tai kartongin ja joko leikkaat sen sopivaan kokoon heti tai kuten itse teen, liimaan ensin ja leikkaan sitten. Näin varmistan ettei paperi liimauksen aikana liikahtaessaan jätä vihkoa näkyviin. Liimaamiseen käytin Tombown nestemäistä liimaa, mutta esimerkiksi kaksipuoleinen teippi ajaa asiansa tässä oikein hyvin myös. En pidä repsottavista reunoista, joten paperin liimaamisen jälkeen laitoin vihon reunaan washiteippiä. Koko homman kruunasin tulosteella, jonka sain happy mailin mukana.

Sitten toinen vihko. Tämän kanssa menin kuulkaa suorastaan nextille levelille, ihan teitä varten! Olen joskus saanut PikkuLeppiksen Jaanalta happy mailin yhteydessä laserleikattuja papereita, joista yhtä päätin hyödyntää nyt. Pohdiskelin myös erilaisten die cutsien väliltä, mutta lopulta päädyin IllustraXieyn lähettämään Mira-tekstiin. Laserleikatun paperin päätin ”värjätä”, eli tuputtaa sille hieman mustetta. Tuputtimen oikea nimi on ”ink blending tool”, omani ostin Klemmarikellarista (tällä hetkellä loppu), mutta sinä voit käyttää tähän esimerkiksi meikkisientä. Muista ottaa uusi sieni joka värille. Tuputtimella otetaan väriä musteesta (minulla Vihkokaupasta ostettu VersaMagic) ja tuputetaan haluttuun kohtaan, tätä voi myös hyödyntää sabluunoiden kanssa!

Leikkasin siis laserleikatusta paperista haluamani palan, tuputin sen ja annoin kuivua. Sillä aikaa mallailin taustapaperia, päädyin pitkästä aikaa melkoisen hempukkaan paperiin. Sen lisäksi odotellessani leikkasin Mira-tekstin taustoineen irti paperista. Paperin liimasin jälleen käyttäen Tombown-liimaa, reunaan happy mailista tullutta washia, Mira-teksti paikoilleen ja lopuksi liimasin laserleikatun paperin reunaa koristamaan. Tadaa!

Mirppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *