Elämäni aikana olen tottunut viljelemään niitä täysin toisenlaisia voimasanoja enemmänkin kuin tarpeeksi, mutta tähän haasteeseen moiset eivät ihan toimi ideologiansa puolesta. Mietin pitkään, mikä voimaannuttava sana sopisi itselleni juuri nyt, ja keksin sen sijaan muille ylläpitolaisille helposti sanoja. Omani oli yhä hukassa jopa silloin, kun aloin Microani tuunaamaan tätä haastepostausta varten.

Selasin Microni hyvinvointiosiota ja sinne jo tekemiäni sivuja. Kyselin sanan päättämiseen apua ylläpidon tyypeiltä, ja mikään ei tuntunut ihan juuri siltä mitä haluaisin lähteä toteuttamaan. Lähin sana johon meinasin tarttua, oli ’sinnikkyys’.

Ylläolevaan sivuun selattuani idea tuunauksestani alkoi syntyä. Mielessäni pyöri Suvin ihana kasvu-aiheinen postaus, sekä Lauran minuutta käsittelevä, upea työ. Pyörittelin mielessäni muidenkin ylläpitolaisten valitsemia sanoja, ja halusin silti jotain vielä konkreettisempaa. Jotain, missä yhdistyisi elementtejä jokaisesta pyörittelemästäni sanasta.

Valitsin Planners Anonymousin ihania gerbera-aiheisia juttuja tuomaan rauhaa, henkistä kasvua ja jonkinlaista herkkyyttä sivulle. Tämä osio Microssani on tosiaan osoitettu erilaisille sanoille, lausahduksille ja lyriikoille, joista löydän voimaa vaikeina aikoina. Halusin sanan, joka kuvaa kaikkea sitä, mitä kerään näille sivuille voimaannuttamaan itseäni.

Mielessäni pyöri useasti englanninkieliset sanat ’persistence’, ’recovery’, sekä ’resistance’, mutta mikään niistä ei suomentunut täydellisesti – eikä myöskään lopulta miellyttänyt minua tarpeeksi edes englanniksi. Mietin itseäni, syitä miksi kerään näitä voimaannuttavia juttuja Microoni, ja asioita joita olen käynyt ja kasvanut läpi. Olen sinnikkäin, kunnianhimoisin, periksiantamattomin ja samalla rikkinäisin ihminen, kenet tiedän. Miljoonasta palasta aina uudelleen ja uudelleen kasattu. Se, joka hokee itselleen ja muille affirmaatiota ”fall down seven times, stand up eight”, ja elää sen mukaan aina uudestaan ja uudestaan. Ja kyllä olen kaatunutkin – ja noussut. Omalla henkisellä pienen ja rikotun ihmisen sisullani. Sillä se on juuri se sana, mitä hain. Sana, johon en koskaan ole tuntenut mitään yhteyttä, ja jolle ei ole täydellistä englanninkielistä käännöstä, joten ei ihme etten sitä ajatuksistani löytänyt.

Sisu. Sillä pääsee pitkälle.

– Milja

Muut tämän haasteen postaukset löydät tämän linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *