Pyörittelin hetken mielessä tätä haastetta. Mikä kirja olisi sellainen, mikä on ylitse muiden. Olen viime vuosina lukenut aivan liian vähän, aina on muka liian kiire. Ja tätä olen harmitellut, olen kuitenkin aina rakastanut kirjoja ja nuorempana olin aina nenä kirjassa. Tämän haasteen myötä päätinkin, että alan lukemaan taas enemmän. Kirjoja kun on lukemattomana vino pino yöpöydällä.

Mutta asiaan, päädyin valitsemaan 19- vuotiaana lukemani kirjan. Tästä on siis aikaa 14 vuotta! Kirja on Diana Gabaldonin Muukalainen. Nappasin kirjan ihan sattumalta käteen lentokentällä, kun olin matkaamassa Amerikkaan. Kirjan takakannen teksti vaikutti mielenkiintoiselta ja ostin kirjan matkalukemiseksi. Pitkän lentomatkan aikana uppouduin kirjaan niin täydellisesti, että luin koko kirjan siltä istumalta. Kirjassa oli mukaansa tempaava juoni, yllättäviä juonenkäänteitä ja ihanaa romantiikkaa.

Kirja myös kosketti jotain minussa niin, että kyyneleet valuivat pitkin poskia. Hiirenkorville luettu kirja on edelleen minulla kirjahyllyssä, se on kaikella tapaa minulle tärkeä kirja. Kirja on saanut useita jatko-osia, joita kaikkia en ole vielä lukenut. Nyttemmin kirjasarjasta on tehty myös tv-sarja. Sarjaa en ole katsonut, mutta kuulemani mukaan se on erittäin suosittu. Jotenkin en ole sarjaa uskaltanut katsoa, pelkään että se rikkoo omassa päässä luodun maailman kirjasta.

Kirjasta inpiroitumista halusin lähteä tekemään traveler´s notebook -viikkovihkoon. Valikoin Scotland-tyylisiä washisampleja, diecutseja sekä tarroja. Yhdistelin maanläheisiä sävyjä ja valikoin mukaan otteen kirjasta. Postauksesta inspiroituneena jatkan ehdottomasti kirjasarjan lukemista kesällä ja ehkä harkitsen sarjankin katsomista.

-Laura

Ps. Kurkkaa mistä kirjasta Mira ja Suvi ovat inspiroituneet ja miten.

1 Comment on Inspiraationa kirja – Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *