Plannerointia ja kalentereiden koristelua on yhtä monenlaista kuin tekijäänsä. Tiettyihin käsitteisiin kuitenkin törmää melko usein ja tällä kertaa käyn läpi no white space planningiksi kutsuttua tyyliä. 
No white space tarkoittaa, ettei aukeamalle ole jätetty ollenkaan tyhjää tilaa.

Oma otteeni no white space -tyyliin yllätti itsenikin. Huomasin pikkuhiljaa ajattelevani päivän tapahtumia luomalla kokonaisuuksia, ajan kanssa värejä ja yksityiskohtia miettien. Päivät rakentuivat toinen toisensa jälkeen ja valmiit viikot ilahduttavat joka kerta kun niihin palaan. Minulle tämä tyyli sopii memory planneriini, eli päiväkirjamaiseen kalenteriini. Jokapäiväisenä varsinaisena kalenterinani toimii suomalainen viikkokalenteri , sekä sekalaiset muistiinpanot siitä mitä päivän aikana on tapahtunut. Niihin perustan sen mitä sisällytän päiväkirjaan, ja millaisen teeman tai tunnelman haluan luoda. Pastellin värinen viikko voi sisältää vaikeitakin hetkiä ja mustavalkoinen aukeama hauskoja päiviä, pidän siitä että teema voi olla vain minulle avautuva.

Yksi kysymys, jonka koristeellisempi kalenteriharrastaja usein kuulee on se, että miten sinulla on tuohon varaa? Minusta se on yksityisasia ja jokseenkin merkityksetön. Monet harrastajat käyttävät lehtileikkeitä ja kuvioituja kartonkeja, jotka ovat edullisia ja ekologisia. Minun ”salaisuuteni” on se, että yhdistelen eri tarkoituksiin hankittuja ja saatuja tarroja, teippejä ja liimaan myös valokuvia aukeamiin.

Myös plannerini on vakiintunut ja siten en ole jatkuvasti ostamassa uutta tai erilaista. Palaan plannereihini uudestaan ja uudestaan. Useimmiten aukeamat näyttävät myöhemmin hienommilta kuin miltä on sitä tehdessä tuntunut. Ei siis kannata olla turhan vaativa, aika tekee tehtävänsä!
Oletko sinä no white space -planneroija? Jos tiedät suomalaisia tyyliä soveltavia, kuulisin heistä mielelläni kommenteissa.


Kukin tyylillään,

t. Katja (@nordicpapermouse)

1 Comment on No white space -tuunaustyyli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *