Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Kuten jo viime postauksessa vihjaisin, tänään aiheena on Polkua pitkin hyvinvointiin. Polku-hyvinvointikalenteri on ollut markkinoilla kaksi vuotta, mutta itse en ole tutunut siihen aikaisemmin. Olikin siis mielenkiintoista selailla sivuja ja valmistautua kalenterin käyttöönottoon.

Polussa on aivan uudenlainen konsepti. Se on stressinhallintamenetelmiin ja positiivisen psykologian teoriaan pohjautuva kalenteri, joka tukee käyttäjän hyvinvointia ja kannustaa itsetutkiskeluun. Tarkoituksena on, että käyttäjä kartoittaa nykytilanteensa, asettaa vuositavoitteet ja suunnittelee sitten kuukautensa saavuttaakseen asettamansa tavoitteet.

Kalenteria selatessani ensimmäinen ajatus oli: apua, miten paljon erilaisia asioita täytettäväksi. Onneksi kalenterin alkuteksti johdattaa käyttäjän alkuun asioiden pohtimisessa. Johdannon teksti oli samaan aikaan sekä puhutteleva että tsemppaava. Sen luettuani olin päässyt juuri oikeanlaiseen vireystilaan täyttääkseni tavoitesivut. Valitsin päätavoitteekseni henkisen hyvinvoinnin lisäämisen.

Ensin pysähdyin miettimään lähtötilannetta ja senhetkistä elämääni kartoittamalla muun muassa elämäni arvoja ja haaveitani, sekä vahvuuksiani. Pohdin myös mihin elämässäni olen tyytyväinen ja mihin asioihin kaipaisin muutosta. Oli henkisesti yllättävän uuvuttavaa käydä läpi asioita ja kirjoittaa ne paperille.

Kalenterissa on mukana tyhjiä pistesivuja, joita voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Yhdelle sivuista kirjoitin omia hyvinvointiani lisääviä asioita. Koristeeksi liimasin sivun alalaitaan majakka-die cutin, koska se oli juuri omiaan johdattamaan ja toimimaan suunnannäyttäjänä kohti henkistä hyvinvointia.

Seuraavaksi pohdin hoitamista odottavien tehtävien jakamista eri kategorioihin niiden tärkeyden ja kiireellisyyden mukaan. Kuten saatesivun lopussa kysytään, huomasin todellakin oloni kevenevän sitä myötä, kun sain tehtäviä luokiteltua. Minusta tuntui myös helpommalta tarttua toimeen, kun minulla oli selkeä suunnitelma siitä missä järjestyksessä hoidan tehtävät.

Tokihan sivuja täytyi myös piristää koristelemalla niitä washiteipeillä. Valitsin erilaisia sinisiä washeja, jotka sopivat mielestäni parhaiten kalenterin värimaailmaan ja teemaan. Ne osaltaan lisäävät kalenterin rauhoittavaa tunnelmaa.

Kalenterin sivuilla on kannustavia lauseita viitoittamassa tietä kohti hyvinvointia. Yllä oleva lause on mielestäni aivan erityisen puhutteleva. Vallitsevassa maailmantilanteessa koen lauseen tuovan myös tietynlaista lohtua ja helpottavan siten osaltaan henkistä taakkaani. Vaikka matkani kohti henkistä hyvinvointia on vasta alussa, olen todella tyytyväinen kalenteriin ja siihen, miten monipuolisesti sitä pystyn hyödyntämään omassa kasvussani.

Tämän kuun lopussa julkaistavassa postauksessa aiheena on Project365:n sama viikko, eri layout. Palataan siis silloin.

xoxo Ajasto-Lady Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *