Moni on varmasti kuullut unelmakartasta tai jopa tehnyt sellaisen. Kyseessä on suosittu työkalu unelmoimiseen, se auttaa visualisoimaan haaveita ja tekee niistä konkreettisia. On tutkittu, että tavoitteisiin on helpompi päästä kun niitä kirjoittaa ylös. Unelmakartasta voisi ajatella, että se on aarrekartta omiin haaveisiin. Itse olen tehnyt näitä useita, Kalenterimanian Facebook-ryhmästä löytyy myös unelmakartta-live.

Unelmakarttaa voi toteuttaa monella tapaa, se voi olla vaikka lista kirjoitettuja asioita. Kaikista tehokkain tapa on kuitenkin visualisoida haaveita kuvien kautta. Kuvien kautta mieli alkaa työskentelemään kohti unelmia, ja sitä kautta unelmia tulee toteutettua.

Perinteistä unelmakarttaa varten tarvitset ison paperin tai kartonkia, lehtileikkeitä, sakset, liimaa ja kynän. Unelmia voi miettiä joko etukäteen tai lehtiä selatessa leikata kuvia mitkä puhuttelee. Suosittelen jälkimmäistä, liikaa pohtimalla voi jäädä jotain alitajunnasta huomaamatta.

Kun olet löytänyt sopivia kuvia, on aika sommitella niitä paperille. Kuvien yhteyteen voi kirjoittaa myös tekstiä, jos haluaa aukaista kuvien ajatusta enemmän. Unelmakarttaa voi myös koristella esimerkiksi koristepapereilla, washiteipeillä tai tarroilla.

Kun unelmakartta on valmis, se kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan mistä sen näkee päivittäin. Silloin unelmat pysyvät koko ajan mielessä, ja alitajunta alkaa työskentelemään haaveiden eteen. Unelmakarttaa kannattaa aika ajoin päivittää unelmien toteutuessa. Vanhoista kartoista jää myös ihana muisto katsella myöhemmin.

Ihanaa unelmointia kaikille!

-Laura

1 Comment on Unelmakartan avulla kohti unelmia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *