Olen kaivannut personal-kokoista planneria elämääni jo jonkun aikaa. En tiedä miksi se on ollut mielessäni, ehkä siksi, kun sitä plannerkokoa minulla ei vielä ole ollut. Verkkokauppoja ja Kalenterimanian kirppistäkin tiiviisti seurasin, mutta mieleistä ei löytynyt. Sitten mieleeni kypsyi ajatus (diy-henkinen kun olen) tehdä se itse! Aikani googleteltuani ja tarvikkeita hamstratessani oli aika ryhtyä töihin!

Materiaaliksi valikoitui kultainen ja musta nahkapaperi. Kansiomekanismin tilasin aliexpressistä, kun en saanut sitä Suomesta. Ihanasti sain vinkkiä nahkapaperin käsittelystä ryhmässä, ja uskalsin aloittaa.

Otin ensin mittaa personal-kokoisista inserteistä ja jätin reilusti varaa ympärille, A4-paperi oli juuri sopivan kokoinen kansien pohjaksi. Piirsin kaavojen avulla muodot nahkapaperiin.

Suorien palojen leikkaamista helpotti olemassa olevat tilkkutyövälineeni. Leikkelin:

  • kansipalan
  • sisäkannen
  • kannen koristereunan
  • taskuosat sekä 
  • suljentaläpän

Pyöristin kansien kulmat, mielestäni ne näyttävät noin nätimmältä. Kun kaikki palat oli leikattu, oli ompelun vuoro. Minulla on ihan tavan markettisingeri, mutta panostin nahkaneulaan. Lankana käytin tavallista puuvillaista ompelulankaa. 

Ensimmäisenä ompelin taskuosat sisäosaan. 

Rei´itin paikan kansiomekanismille. Tässä vaiheessa kiinnitin myös nepparit kiinnitysläppään ja ulkokanteen.

Tukea ja ryhtiä antamaan laitoin pahvia kansien väliin. Pahvissa olevat taitteet edesauttavat kaarevaa kohtaa asettumaan nätisti.

Lopuksi ompelin sisä- ja ulkokannen yhteen, suljentaläppää unohtamatta! Viimeisenä tehtävänä oli ruuvata mekanismi paikalleen, jonka jälkeen plannerini oli valmis! 

Jolanda

1 Comment on DIY-rengasplanneri

  1. Mielettömän hieno! Ja loistava idea!
    Olen itse koittanut jo tovin keksiä mitä voisi tehdä nahkapaperista, ja haluaisin plannerikannet jotka eivät itsessään olisi niin paksut ja pehmustetut, niin tämähän sopisi ihan täydelliseksi diy-projektiksi!
    Toivottavasti joku suomalainenkin nettikauppa alkaisi jossain vaiheessa myydä noita irtonaisia rengasmekanismeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *