Postauksessa näkyvä muistikirja on ostettu kaupallisessa yhteistyössä Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Helou helou helou! Täällä kirjoitteleepi Inka, inspiraationa kirja -haasteen tiimoilta. Itselleni oli heti selvää minkä kirjan ottaisin käsittelyyn, nimittäin Deborah Spungenin Nancyn. Kirja on äidin kertomus elämästään rajusti ongelmaisen tytön äitinä, ja siitä miten kokonaisvaltaisesti se vaikutti koko perheen ja lähipiirin elämään – Nancyn sekä eläessä että kuollessa. Itse luin kirjan ensimmäisen kerran, kun teini-ikäisenä punkkarina bongasin isomummon kirjahyllystä opuksen. Kannessa komeili kuva Sex Pistolseista, joihin Nancyn elämä loppupuolellaan kietoitui.

Tämä on kirja, jonka olen elämäni aikana lukenut läpi useammin, kuin yhtäkään muuta. Edellisestä lukukerrasta oli kulunut kylläkin jo vuosia. Tämän haasteen tullessa kaivoin sen jälleen esiin ja luin läpi, vaikka siihen tarttuminen hieman jännittikin. Iso osa kirjaa käsittelee päihteiden käyttöä. Kyseinen aihe on valitettavasti näyttäytynyt konkreettisemmin omassakin elämässä, sitten viime lukeman ja se nosti esiin pelon siitä, saisiko tällä kertaa luettua kirjaa läpi. Pelko osoittautui turhaksi ja alle viikossa Nancy oli taas luettu, sekä tuoreessa muistissa. Jälleen kerran kirja teki vaikutuksen, uudesta näkökulmasta ja ymmärryksestä. Uskon että tämän kirjan tulen lukemaan eläessäni vielä lukuisia ja taas lukuisia kertoja. Antaen varmasti aina jotain uutta, kun oma elämänkokemus karttuu.

Haasteen toteutin vihkon aukeamalle, joka pitää sisällään hyvin sekalaista sisältöä. Päiväkirjaa, piirroksia, biisi-listoja, kollaaseja.. tämä sopi hyvin joukon jatkoksi. Aukeama on sekamelska vesivärejä, tarrapaperille printattuja kuvia, tarroja ja washin pätkiä. Hieman teippien ja kuvien reunat repsottaa, mutta se vain sopii tälle kirjalle omistetulle aukeamalle enemmän kuin hyvin. Oikeanpuolisella sivulla olevat tekstit ovat lainauksia kirjasta. Englanninkielinen lainaus on alkuperäisestä teoksesta netistä löytynyt printattu kuva. Suomenkielinen lainaus taas puolestaan suomennoksesta, jollaisena itse olen kirjan lukenut. Joskus vielä täytyy kyllä metsästää käsiin alkuperäinen, englannin kielinenkin versio ja lukea sekin.

1 Comment on Inspiraationa kirja – Inka

  1. Ihana kirja, jonka olen minäkin lukenut noin miljoona kertaa! Omistan suomeksi ja englanniksi ja alkuperäiskielellä siitä saa vielä enemmän irti. Nuorempana samaistuin Nancyyn todella paljon, valitettavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *