Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Julkaisen tänä vuonna joka kuukauden viimeinen perjantai postauksen Ajaston kalentereihin liittyen. Kuten jo viime postauksessa kerroin, on tämän päivän aiheena Diarioiden vertailu eli kyseessä ovat Diario Horizontal sekä Diario Vertical. Kalenterit on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Molemmissa kalentereissa on leatherette-kansi, joka tarkoittaa, että ne ovat nahkaa muistuttavat muovikannet. Diario Horizontalin kansi on ruusukvartsin värinen ja minusta se muistuttaa lasikuitua. Kun valo osuu oikeassa kulmassa kalenterin kanteen, hohtaa se kauniin kimaltavana. Kalenterin kantta silitellessä tuntuu se hieman karhealta käden alla.

Diario Verticalin kannet ovat todella kauniit kanervan väriset ja kannessa on aivan ihana, leveää washiteippiä muistuttava kukkapainatus. Kosketustuntuma on todella pehmeä. Lienee sanomattakin selvää, että Verticalin kansi miellyttää minua enemmän.

Molemmissa Diarioissa paperi on kestävää ja paksua. Joten siitä pisteet kummallekin kalenterille. Kesän kunniaksi valitsin tarroja, joissa on kesäteema. Käytin tuunailussa sekä isompia että pienempiä tarroja, jotta näkisin, miten ne toimivat eri layouteissa.

Diario Horizontalissa viikkoaukeamalla päivät ovat nimensä mukaisesti vaakapäiviä ja kirjoitustilaa on todella hyvin. Tiedän viikkoaukeamalla olevien kuukausien jakavan mielipiteitä, mutta itse tykkään sivun alalaidassa olevista kuukausista samoin kuin reipäisykulmasta.

Aikaisemmin minulla oli ehdottomasti oltava pystypäivät kalenterissani. Nykyään olen kuitenkin reilun vuoden käyttänyt vaakapäiviä ja todella tykästynyt niihin. En millään muista aikaisemmin käyttämäni kalenterin nimeä, mutta siinä pystypäivien tila oli huomattavasti pienempi. Diario Verticalin pystypäivät yllättivätkin koollaan niin, että mahdollisesti voisin tulevaisuudessa jälleen harkita pystypäiväistä kalenteria. Pisteet kuitenkin vaakapäivistä Diario Horizontalille.

Mikäli viikkoaukeamia ei lasketa mukaan, ovat kalenterit täysin identtiset keskenään. Tässä Diarioiden välisessä leikkimielisessä kisassa kävi niin, että pisteet menivät tasan. Olenkin todella kiitollinen, ettei minun tarvitse valita Diarioiden välillä vaan voin käyttää molempia.

Ensi kuun postauksessa teen välilehtiä eri Ajaston kalentereihin.
Palataan siis silloin.

xoxo Ajasto-Lady Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *