Olen jo pitkään suunnitellut ottavani puutarhahommiin oman muistiinpanokirjan tai kalenterin. Koska varsinainen kalenteri on ehkä näihin hommiin minulle turha tai valmiissa kalenterissa on turhiakin kuukausia omaan makuun, päätin tehdä itse omiin tarpeisiin sopivan työkalun ja pääsette nyt kurkistamaan millainen puutarhurin kalenteri minulla on käytössä.

Laatikossa oli pitkän tovin pyörinyt Heidin Korttipajasta tilattu Happy Plannerin micro-kokoinen muistikirja. Kokonsa puolesta tämä on näppärä kulkemaan taskussa puutarhahommissa ja laminoidut kannet pitävät muistikirjan suojassa, jos vaikka vähän vettä roiskahtaa pihahommissa. Kiekkojen ansiosta on myös helppo lisätä sivuja tai poistaa niitä tarpeen mukaan.

Kuukausisivuille olen kirjannut kasveja, joita olisi hyvä alkaa kylvämään ja muita hommia, mitkä ovat ajankohtaisia. Esimerkiksi tammikuussa on hyvää aikaa käydä läpi ruukut, mullat ja siemenet. Tammi-helmikuussa voi myös tehdä ensimmäisiä kylvöjä, keijunmekko ja chilit kaipaavat pitkän kasvuajan. Näille sivuille kirjaan vuodesta toiseen toistuvia juttuja. Kasvatan joka vuosi tuttuja juttuja, mutta myös kokeiluja.

Taimienkasvatussivuille kirjoitan mitä olen laittanut kasvamaan milloinkin, ja ovatko ne olleet menestys. Näin voin palata seuraavana vuonna ja katsoa edellisen vuoden kokemuksia. Mikäli kokeilu tai uuden lajikkeen kasvatus on ollut hyvä kokemus, lisään sen kuukausivujen listaan.

Lisäsin myös päiväkirja- sekä haaveiluosion muistikirjan loppuun, jonne voin kirjoitella yleisiä ajatuksia puutarhahommiin liittyen sekä listailla haaveita puutarhaan liittyen. Suunnitelmissa on tehdä vielä osio kesäkukille sekä huonekasveille. Tämän parissa saa mukavasti kulumaan aikaa syksyllä ja talvella, kun puutarhahommat eivät ole vielä käynnissä.

Millainen sinun puutarhurin kalenterisi olisi?

1 Comment on Puutarhurin kalenteri

  1. Käytän itse valmista kirjaa (Puutarhurin päiväkirja), mutta onhan tuo itse tehty myös aivan ihana 😍. Ja se, että väliin voi lisätä uusia sivuja, on tosi kätevä ominaisuus. Se, haluaako joka vuosi aloittaa uuden kirjan, on varmaan myös yksilöllistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *