Moni on varmasti vaihdellut washisampleja happy mailissa tai washivaihdossa, ja kieputtanut washiteippejä erilaisten korttien ympärille. Washisamplet on kätevä ottaa reissuun tai miittiin mukaan, koska ne menevät rullia pienempään tilaan.

Aika yleinen kysymys kalenterimanian facebook ryhmässä on mihin näitä sampleja voi kiinnittää, että ne myös irtoavat kivasti. Hyvin suosittu kohde on pelikortti. Ne ovat edullisia ja korttipakkaan mahtuu monta samplea.

Itse tykkään tehdä washikortteja itse ja kerron nyt muutaman konstin tehdä kortteja itse. Itse tekemällä korteista saa juuri omannäköisiä, sekä sopivan kokoisia.

Tarvitset näitä varten kartonkia tai paperia, laminointikoneen ja siihen muovitaskuja, sakset, kirkasta teippiä tai kontaktimuovia sekä halutessasi koristeita. Washikortteja syntyy näppärästi sarjatuotantona iso pino. Itsellä on yksi pohja aina muottina. Näin ei tarvitse joka kerta mittailla samplen kokoa. Tykkään tehdä itse joko pelikorti kokoisia tai pitkulaisia kortteja, joita käytän kirjanmerkkinä kalenterin välissä.

Laminoiduissa samplekorteissa kartongit asetellaan laminointikalvon väliin ja laminoidaan. Muista, että laminoidessa laminointireuna kasvattaa samplekortin kokoa, joten kartonki tai paperi tulee olla kapeampi, mitä haluttu loppukoko. Ajan kalvon laminointikoneen läpi aina kaksi kertaa varmuuden vuoksi. Sitten leikkaan kortit irti ja pyöristän kortin reunat. Laminoitu samplekortti on kestävä ja kivannäköinen. Mikäli samplekorttia haluaa koristella, kannattaa valita ohuita koristeita, jotta ne eivät tee kortista epätasaista. Mikäli haluat koristella korttia, asettele koristeet korttiin ennen laminointia.

Mikäli ei omista laminointikonetta, voi samplekortin päällystää teipillä tai kontaktimuovilla. Näissä kannattaa käyttää kartonkia, koska teippi tai kontaktimuovi ei napakoita samalla tavalla korttia kuin laminointi. Näissä ei tarvitse jättää reunoille varaa, vaan kortti leikataan suoraan oikean kokoiseksi.

Sitten vaan kieputtelemaan washeja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *