Olen säästänyt erillisissä kirjekuorissa rahaa, esimerkiksi kampaajaa, huvia ja matkustelua varten. Kirjekuoria oli kuitenkin vaikea hallita, joten keksin, että voisin tehdä rahan säästämistä varten ns. ”kodinkansion”. 

Keräsin paperikätköistäni erilaisia arkkeja, joille en ole vuosien saatossa keksinyt mitään käyttöä ja lähdin taittelemaan kartongeista taskuja, yhteensä kahdeksan. Jätin taskun yläreunaan tägin, johon voin kirjoittaa eri säästökohteita. Lopuksi liimasin taskut yhteen ja mittailin valmiin ”haitarin”, jotta saisin tehtyä sille sopivat kannet.

Valitsin kansiksi kukkakuvioisen kartongin, leikkasin sen muotoonsa ja laminoin sen, jotta saisin mahdollisimman pitkään kestävän lopputuloksen. Laminoinnin jälkeen leikkasin laminointimuovin niin, että reunoihin jäi muutama milli muovia, näin kartonki muovin sisällä ei pääse kastumaan. Taittelin laminoidun kartongin reunat ja kiinnitin toisiinsa vahvalla 2-puoleisella teipillä niin, että siitä tuli yksi iso tasku (kannet) ”haitarille”. Haitaritaskut laitoin kansion sisään ja lopputuloksena valmis rahankeräyskansio. 

Läppä pysyy kiinni pinkillä ponnarilla, kunnes keksin sille jonkin toisen kiinnityssysteemin. Käytän tätä rahan säästämiseen erilaisiin käyttökohteisiin, uusimpana tulevan koiran hankintaan. Lisäksi säästän tässä saamani lahjakortit, jotta ne olisivat aina samassa paikassa.

-Jatta

2 Comments on Säästökuori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *