Kaupallinen yhteistyö – Ajasto

Ajaston uudet lukuvuosikalenterit ovat täällä taas! Sain esiteltäväkseni raikkaan pinkin Ajasto Neon – taskukalenterin. Kalenteria on saatavilla myös neonkeltaisena, ja Miljan siitä tekemän esittelyn voi lukea täältä

Kalenteri on kooltaan 87 x 153 mm, ja se on parikierresidottu. Kannet ovat läpikuultavaa muovia ja tässä minun saamassani versiossa ne ovat tosiaan kirkkaan pinkit. Kumilenkki kansien ympärillä pitää kalenterin mukavasti kiinni. Sekä kumilenkki että kierteet mukailevat kalenterin pinkkiä värimaailmaa. Pienen kokonsa vuoksi Neon sopii hyvin kulkemaan mukana erilaisissa tilanteissa, kuten koulussa, töissä ja harrastuksissa. 

Kalenterissa on aina yksi viikko yhdellä aukeamalla. Ajastolle tuttuun tapaan viikkonäkymä on selkeä ja sisältää päivänumeroiden lisäksi myös viikkonumeroinnin. Viikkonäkymien lisäksi kalenterista löytyvät vuosisuunnitelmat vuosille 2020 ja 2021, vuosiruudukko ja viikkosuunnitelmat, sekä taulukot koearvosanoille. Lisäksi kalenterista löytyvät tutut liputuspäivät ja nimipäivät. 

Koska pinkki Neon ei eroa Miljan esittelemästä keltaisesta muuta kuin värinsä puolesta, päätin itse perehtyä esittelyssäni hieman tarkemmin kalenterin paperiin ja sen kestävyyteen. Olen viime aikoina innostunut erityisesti musteista ja leimailusta, joten päätin katsoa, miten Ajasto Neonin paperi reagoisi tällaiseen. Paperi on nimittäin ensinäkemältä hyvin ohutta. 

Käytin testailussani Vihkokaupalta ostamiani VersaMagic-musteita ja yhtä leimaa ja sapluunaa. Pienen leimasimen ja vaaleanpunaisen leimasinmusteen kanssa lopputulos oli aika selkeä, nimittäin ei yhtään läpi kuultamista paperin toiselle puolelle.

Arvasin tämän jo ennen kokeiluani, joten päätin testata saman tien mustalla musteella ja isommalla kuviolla. Tuputtelin sapluunan läpi mustan kuvion aukeamalle mustetta lainkaan säästelemättä. Lopputuloksena kuvio näkyi jonkin verran paperin toiselle puolelle. Täytyy kuitenkin todeta, että ghostaamisen määrä on niin vähäinen, ettei se minua itseäni juurikaan häiritse. Erilaiset musteet voisivat tietysti käyttäytyä eri tavoin, mutta VersaMagic ainakin toimii Ajasto Neonin kanssa oikein hyvin. Musteiden kanssa kannattaa olla hieman maltillisempi kuin mitä itse olin ja antaa niiden kuivua kunnolla. Näin voi välttää turhat epämääräiset suttukuviot viereisellä sivulla. 

Kaiken kaikkiaan Ajasto Neon on varsin näppärän kokoinen peruskalenteri moneen eri käyttötarkoitukseen ja erityisesti mukana kulkeviin menoihin. Kalenteriaukeamien simppeliä yleisilmettä on varsin helppo piristää esimerkiksi pienellä leimailulla, kuten itse tein. 

Kivaa loppukesää kaikille! 

-Carita 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *