Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Sain kesän alussa Ajastolta testattavaksi ja arvioitavaksi ihanan hempeän vaaleanpunaisen Planner-muistikirjan. Värin nimi on erittäin kuvaava: nimittäin blossom. Muut muistikirjan kauniit Nordic Colours -uutuusvärit ovat thunder – ukkostaivaan sininen, ja sand – kesäinen rantahiekka.

Kooltaan Planner-muistikirja on A5-kokoinen eli 148 x 210 mm, ja siinä on kovat kuminauhalla suljettavat kannet. Tykkään siitä, että muistikirjassa on reilusti, eli 192, valmiiksi numeroitua, puhtaanvalkoista pistesivua. Se onkin suunniteltu erityisesti Bullet Journalin pitämiseen eli bujoiluun. Sisältä löytyy neljän sivun pituinen sisällysluettelo ja kaksi kirjanmerkkinauhaa, eikä kynänpidikettäkään ole unohdettu.

Päätin kokeilla bujon pitämistä muistikirjaan ja aloitin sen tekemällä kynätestin erilaisista kynistä. Minulle on tärkeää tietää, millainen kirjoitustuntuma milläkin kynällä missäkin kalenterissa tai muistikirjassa on. Parhaimman kirjoitustuntuman omaavat kynät merkitsin tähdellä. Olin positiivisesti yllättynyt sivujen laadukkuudesta ja siitä, miten monet eri kynät sopivat muistikirjassa käytettäväksi. Omiksi suosikkikynikseni valikoituivat poispyyhittävät Pilot Frixion -kuulakynät.

Muistikirjan ensimmäiselle sivulle lisäsin yhteystietoni. Kirjoitin lisäksi pienen viestin sen varalta, että pahin kauhuskenaarioni tapahtuisi ja bujoni sattuisi katoamaan. Toivottavasti tätä ei tule koskaan tapahtumaan!

Tein kahden aukeaman kokoisen tulevaisuuslokin, johon laitoin kuukaudet kesäkuusta joulukuuhun. Koska kuukausia oli pariton määrä, lisäsin ylimääräiseen ruutuun vuoden 2021. Tulevaisuuslokiin merkitsin kaikki mahdolliset tiedossa olevat loppuvuoden menot ja tapahtumat. Koristelin aukeamat hieman normaalia leveämmällä washilla.

Seuraavana oli vuorossa kuukausiloki. Aukeaman vasemmalle sivulle kirjoitin kaikki kuukauden päivät allekkain; pyhäpäivät punaisella ja arkipäivä mustalla. Aukeaman oikean sivun jätin tyhjäksi muistiinpanoja vasten. Muistiinpanoja onkin kertynyt jokaiselle kuukaudelle. Esimerkiksi kesäkuun tärkeimpinä muistiinpanoina olivat merkinnät juhannuksen vietosta olympialaisten tapaan.

Viikkolokiin siirsin merkinnät sekä vuosi- että kuukausilokista. Tein viikon yhdelle aukeamalle. Näin näen helposti kertavilkaisulla kunkin viikon tapahtumat ja muistettavat asiat. Merkitsin myös työvuoroni viikkolokiin.

Tein bujooni kuukausi- ja viikkolokin lisäksi päivälokin. Kirjoitin aina edellisenä päivänä listan seuraavana päivänä hoidettavista asioista. Päivän lopuksi tein yhteenvedon kyseisen päivän tekemisistä, ja kirjasin myös ylös päivän aikana juodut vesilasilliset. Päiväloki toimi minulla päiväkirjan korvaajana.

Pari kuukautta bujoa käytettyäni huomasin, että tarvitsin jonkinlaisen taskun tarra-arkeille ynnä muille. Koska sellaista ei muistikirjassa ollut, tein sen itse. Taskun tekeminen oli todella hyvä idea ja tuli tarpeeseen, vaikka itse sanonkin.

Myöhemmin julkaistaan myös ylläpidon Caritan ja Suvin postaukset heidän Planner-muistikirjoistaan. Kaikki Planner-muistikirjoihin liittyvät kuvat ja videot löytyvät Kalenterimanian some-kanavilta alla olevalla hashtagilla:
#kmajastobujo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *