Kaupallinen yhteistyö Ajaston kanssa

Tänä vuonna julkaisen joka kuukauden viimeinen perjantai postauksen Ajaston kalentereihin liittyen. Viime kuussa esimerkiksi oli aiheena välilehtien tekeminen kalentereihin. Tänään aiheena on kalenterien vertailu koulua varten, sillä eräs lukijamme toivoi juuri kyseistä postausta. Oikein innostuin tästä, joten tuumasta toimeen ja kalentereita vertailemaan. Postauksen kalenterit ja muistikirja on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Valitsin vertailuun erilaisista Ajaston kalentereista Muumi lukuvuosikalenterin, Diario Verticalin ja Project365 -vuosikalenterit sekä Planner-muistikirjan. Postausta tehdessäni minulle tuli pienoisena yllätyksenä, miten hyvin kaikki kalenterit soveltuvat opiskeluun. Jotenkin en ollut koskaan aikaisemmin ajatellut asiaa tarkemmin.

Muiden kalenterien tavoin myös Muumi-lukuvuosikalenterista löytyy useampia viikkosuunnitelmia, joten koko vuoden opintojaksojen lukujärjestykset mahtuvat niihin. Mielestäni viikkosuunnitelmat ovat parempia kuin tavalliset lukujärjestykset, koska viikkosuunnitelmaan saa kirjattua myös mahdolliset viikonlopun vakimenot. Lukujärjestyksestä kun puuttuvat lauantait ja sunnuntait.

Muumikalenterista löytyy käteviä muovitaskuja, joiden paikkaa pystyy siirtämään oman mielensä mukaan. Muovitaskuihin on helppo säilöä vaikka muutamia tarroja ja washisampleja, joilla voi koristella kalenteria vaikka välitunneilla. Itse laitoin lukujärjestyksen muovitaskuun, niin että se säilyy paremmin kuluvan opintojakson ajan.

Muumikalenterissa on runsaasti blancoja muistiinpanosivuja, joissa on eriväriset kehykset. Näitä sivuja voi kätevästi käyttää tärkeimpien koulujuttujen kirjaamiseen. Ylläolevassa kuvassa on 1. jakson aikataulu sekä kyseisen opintojakson aineet.

Eri kurssien värittäminen omilla väreillään auttaa helpommin hahmottamaan koulupäivää ja kyseisen päivän opintoja. Käytän värikoodausta myös muutenkin kalenterimerkinnöissäni. Tämä auttaa nopealla silmäisyllä näkemään, mitä milloinkin on ohjelmassa.

Kalentereissa olevia muistiinpanosivuja voi hyödyntää muun muassa eri kurssien muistiinpanoille. Tarvitsemansa muistiinpanot löytää helposti, kun tekee kaikille kursseille omat tabit. Mikäli on oikein reipas, voi tabit vielä värittää kyseisen aineen värillä, joka on sama kuin viikkosuunnitelmassa.

P365 on kätevä käyttää opiskeluissa renkaidensa ansiosta. Kalenterissa tulee mukana kuusi välilehteä, jotka voi nimetä ja koristella oman makunsa mukaan. Rengaskansioon on helppo lisätä sivuja sekä siirrellä niitä haluamaansa kohtaan. Viikkoaukeaman laidassa olevaan sarakkeeseen voi kirjata viikon tärkeimmät muistettavat asiat tai esimerkiksi koulutöiden palautuspäivät.

Pistesivuinen muistikirja mahdollistaa koulunkäynnin seurannan juuri haluamallaan tavalla. Vain oma mielikuvitus on siinä rajana. Summa summarum Muumikalenteri on pienestä koostaan huolimatta varsin kompakti ja toimiva kalenteri. Diario Verticalissa on enemmän kirjoitustilaa kuin Muumikalenterissa. P365 on toimiva kokonaisuus, mikäli ei halua kaikkea tehdä itse. Planner-muistikirja antaa vapauden hyödyntää omaa luovuuttaan ja tehdä opiskelubujosta juuri itselle sopivan.

Kaiken kattavaa kalenteri vertailua on täysin mahdotonta tehdä, koska erilaisia kalentereita on niin paljon. Toivottavasti tästä postauksesta löytyi joitain vinkkejä ja ideoita kalenterin valintaan. Oikein mukavia kouluhetkiä ja opiskeluintoa!

xoxo Ajasto-Lady Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *