Ehdottomasti lempparijuttuni tällä hetkellä on lehtileikkeet. Olen vasta alkanut käyttämään erilaisia lehtileikkeitä tuunailussa. Olenkin sanonut, ettei minulle olisi aiemmin tullut edes mieleen, että lehdestä leikattuja kuvia voisi käyttää bullet journalin tai muiden vastaavien tuunailuun. Mutta onneksi sain idean eräältä ystävältäni tähän.

Olen itse saanut erilaisia lehtiä sukulaisiltani ja lisäksi olen ostanut niitä kirpputorilta. Kirjaston poistopiste on myös hyvä paikka tehdä löytöjä, sekä erilaiset Roskalava-ryhmät Facebookissa. Monesti selaan kirpputorilla lehden läpi ennen ostopäätöstä. Kotona sitten tapanani on linnoittautua sohvalle, laittaa Voice of Finland (tai joku muu ohjelma, mitä voi enimmäkseen kuunnella…) pyörimään ja alkaa selaamaan lehtiä ja leikkelemään kuvia.

Talteen otan aina kaikki semmoiset kuvat, mitkä miellyttävät jollain tavalla minua. Luontokuvat ja maisemat, eläimet, joskus ruokakuvat, erilaiset rakennukset, jne. Ihmisten kuvia en osaa jostain syystä käyttää lainkaan. Joskus myös esimerkiksi hajuvesimainoksissa on todella kivoja taustoja.

Kun minulla sitten on nippu lehdistä leikattuja kuvia, käytän niistä osan kalenteriin ja osan esimerkiksi unelmakarttakirjaan. Lehtileikkeitä säilytän muovitaskussa, ne on lajiteltu teemojen mukaan.

Tämä ei vaadi suurta budjettiakaan, riittää jos omistat sakset… tai no ei niitäkään tarvitse välttämättä. Mielestäni tulee todella kivan näköinen ja vaihtelua, jos kuvan repii. Ei tarvitse aina olla siististi leikattua. Eli tarvitsee siis vain liimaa. Ja niitä lehtiä.

Mainoksissa on joskus myös kivoja kuvia, mainittakoon tässä minun paljon manaama Postinen-lehti. Meillehän ei tule mainoksia kotiin ollenkaan, koska ne täyttävät postilaatikon välittömästi. Vanhempani ovat alkaneet säästämään minulle heille tulevat Postiset, jos niissä on jotain kuvia.

No sitten, jos on rohkea ja uskaltaa mennä lehtiroskikselle. Sieltä saattaa myös löytyä jotain. Mutta ennemmin ehkä itse kysyisin kasvotusten naapureilta, josko heillä olisi jotain lehtiä, kun menisin dyykkaamaan roskikselle. 😀

Lisäksi sivulle voi lehtileikkeen lisäksi liimata tarroja tai washia.

Mielestäni tämä on kokeilemisen arvoinen asia. Olenkin tästä ikuisesti kiitollinen sille ystävälleni, joka on minulle tämän opettanut.

-Armi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *