Kirjoittelin joku aika sitten vesiväritekniikoista ja lupasin jo silloin kirjoitella lisää vinkkejä. Voi sanoa, että erilaisia tekniikoita ja ideoita vesivärien kanssa työskentelyyn on loputtomasti, ja yksi kivoimmista jutuista onkin kokeilla erilaisia tekniikoita.

Näiden vinkkien kokeiluun tarvitset tuorekelmua, kynttilän sekä vesiväripaperia ja tietysti ne vesivärit ja muutaman pensselin.

Erilaisia keinoja blokata väriä on useita, ja yksi näistä on kynttilä! Minulla on käytössä ihan peruskruunukynttilä, jolla tein paperille erilaisia kuvioita. Kynttilää kannattaa painaa ihan reilusti, jotta saa tasaisen jäljen. Kun kuvioiden päälle sitten maalaa vesiväreillä, jää kynttilän jättämät jäljet ilman väriä!

Valutustekniikalla saa myös hauskoja kuvioita ja värisekoituksia aikaan. Näiden teossa säiliöpensseli on erityisen kätevä. Pensseliin pyöritellään reilusti väriä ja säiliötä puristamalla tiputellaan pisaroita paperille. Jos laittaa limittäin eri värejä, saa hauskoja liukuvalumia aikaan. Sitten paperi vain nostetaan pystyyn ja pisarat valuvat alas.

Seuraava tekniikka liittyy myös väripisaroihin! Paperi kostutetaan reilusti ja sitten märälle paperille tiputellaan väripisaroita. Väri lähtee leviämään ja muodostaa hauskoja kuvioita. Eri värejä käyttämällä saa sekoituksia ja värit leviävät riippuen veden määrästä.

Viimeisenä suosikkini! Tätä varten tarvitset tuorekelmua. Paperi maalataan reilusti vesiväriä käyttäen. Sitten päälle asetellaan tuorekelmu, joka rypistellään erilaiseen muotoon.

Teoksen annetaan rauhassa kuivua, ja sitten vasta poistetaan kelmu. Tuorekelmun avulla muodostuu kaunista ja uniikkia kuviointia. Mitä enemmän muotoilet kelmua, sitä enemmän saat kuviointia aikaiseksi.

-Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *