Postauksen kalenteri on saatu yhteistyössä Ajastolta.

Ajastolta on tulossa taas lukuisia uusia kalentereita ensi vuodelle. Itse sain ilokseni  esitellä söpön pienen Note Minin, joka on mielenkiintoinen ja persoonallinen uutuus Ajaston laajassa kalenterivalikoimassa. Note Mini on sidottu kalenteri ja kooltaan 108×87 mm. Kyseessä on siis varsin näppärän kokoinen ja helposti mukana kulkeva pikkukalenteri. 

Kalenterissa on upeat violetin väriset kovat kannet, joihin itse ihastuin ensi näkemältä. Kalenterista löytyy myös musta kuminauha, joka pitää kalenterin varmasti kiinni. Välistä löytyy kirjanmerkkinauha, joka on kannen kuminauhan tapaan väriltään musta. 

Sisältä kalenteri jatkaa samaa kansista tuttua violettia värimaailmaa, mikä on kivaa vaihtelua perinteiselle mustalle fontille, joka Ajastonkin kalentereissa tyypillisesti hallitsee. Paperi on miellyttävän jämäkkää ja paksuhkon tuntuista, väriltään kirkkaan valkoista. Ensimmäisenä kalenterista löytyy yhteystietosivu ja sen jälkeen yhdeltä aukeamalta vuoden 2021 vuosinäkymä. 

Tämän jälkeen alkaa varsinainen kalenteriosuus. Kalenterissa on tältä vuodelta mukana kaksi viimeistä joulukuun viikkoa, ennen kuin sitten alkaa vuosi 2021. Viikkonäkymä on vertikaalinen. Jokaiselle arkipäivälle on oma pystysarake ja lauantai ja sunnuntai ovat viimeisessä sarakkeessa allekkain. Ulkoasu on mielestäni varsin toimiva näin pienessä kalenterissa ja päivissä tuntuu olevan hyvin muistiinpanotilaa pienestä koosta huolimatta.

Viikkonäkymässä ei myöskään ole minkäänlaisia viivoja, vaan päivälaatikot ovat valkoisella pohjalla. Tämä ilahduttaa ainakin minua, koska se antaa enemmän tilaa ja luovuutta omille koristeluille. Viikkonäkymästä löytyvät myös perinteisesti suomalaiset nimipäivät ja viikkonumerot. Kiva pieni yksityiskohta mielestäni on, että myös vuoden 2021 kuunvaiheet löytyvät kalenterista oikeiden päivien kohdalta. 

Jokainen kuukausi alkaa simppelillä kuukausinäkymällä. Vasemmalla sivulla on tuleva kuukausi ja siihen merkattuna tärkeät juhlapyhät. Viereinen sivu puolestaan on pistesivu kalenterin värimaailmaa tukevilla violeteilla pisteillä. Sivu sopii hyvin esimerkiksi omille muistiinpanoille tulevasta kuukaudesta. 

Tähän tapaan kalenteri jatkuu aina vuoden 2022 tammikuun ensimmäisen viikon loppuun asti. Kalenteriosuutta seuraavat vielä vuoden 2022 vuosinäkymä, vuoden 2021 liputuspäivät ja suomalaiset nimipäivät aakkosjärjestyksessä. Aivan viimeisenä kalenterissa on tyhjiä pistesivuja, samanlaisia kuin joka kuukauden alusta löytyvässä kuukausinäkymässäkin. Tämä on mielestäni kiva bonus ja tuo lisää muistiinpanotilaa tähän pieneen kalenteriin.

Kaiken kaikkiaan Ajasto Note Mini on mielestäni virkistävä ja kätevän oloinen uutuus. Kalenteri vaikuttaa monipuoliselta, ja viikkonäkymän toimivuus inspiroi minua jo etukäteen koristelemaan sitä. En siis malta odottaa, että saan ottaa tämän pienen yksilön käyttööni ja pääsen näkemään, miten se oikeasti toimii minulla käytännössä. Vaikuttaa ainakin näin alkuun todella lupaavalta!

-Carita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *