Osa tuotteista ostettu yhteistyössä Klemmarikellarilta ja Teippitarhalta.

Kalenterimanian Facebook-ryhmässä on ollut muutaman kerran joulukalenteri-vaihto. Joulukalenteri-vaihto on kuin Happy mail -vaihto, jossa kerätään kasaan ilahduttava setti tuunaustarvikkeita. Erona, että Happy mail -vaihdossa on yksi kirjekuori ja joulukalenteri-vaihdossa tavarat jaetaan 24 luukkuun (pakettiin, kirjekuoreen tai vaikka paperipussiin) joulukalenterin tapaan.

Happy mailien tarkoitus ei ole ostaa uutta, mutta toki saa, jos löytää vaikka alelaarista jotakin pientä kivaa mukaan laitettavaksi. Kierrätys kunniaan näissä vaihdoissa. Tarravihoista voi leikata erilaisia tarroja mukaan ja washiteipistä voi pyöräyttää washisamplet korttiin. Itse leikkaan koristepaperin jämistä 5cm suikaleen, jonka päällystän kontaktimuovilla ja kieputan siihen washia noin 50cm.

Mukaan voi laittaa esimerkiksi: kortteja, die cutseja, muistilappuja, klemmareita, kakkupapereita, koristepapereita, leimoja, kyniä, pitsiä ja nauhoja. Jos haluaa, voi itse askarrella mukaan klemmareita, stanssata kuvioita (osa stanssien valmistajista kieltää kuvioiden myynnin, mutta vaihdoissa annettuna ovat ok), shakerin, kalenterikoruja ja muuta kivaa, vaikka vihkon tai välilehden. Vaihdoissa yleensä pyydetään kertomaan mikä kalenteri vaihtoparilla on, joka helpottaa askartelua.

Jos et pidä askartelusta, mutta nurkissa pyörii siisti ja ehjä kalenterikoru tai käyttämätön vihko, voi sellaisen halutessaan nakata lahjapussiin. Näissä saa käyttää mielikuvitusta. Jotkut haluavat laittaa makeisiakin mukaan tai teepusseja, mutta pitää muistaa, että jokaisessa luukussa tulee olla jotain kalenterin koristeluun liittyvää. Lisäksi makeiset tuovat painoa, joka lisää lähetyksen hintaa.

Joulukalenterissa ei ole tarkoitus, että kaikki luukut ovat jouluisia. Itse laitan ensimmäisiin luukkuihin jouluista, jolloin ne saa heti käyttöön. Sen jälkeen yhdessä voi olla koru, toisessa jotain uuteen vuoteen, kolmannessa pääsiäiseen tai kukkia ja perhosia kesää ajatellen. On myös kiva laittaa jonkun teeman mukainen mini tuunaus-setti, eli muutama tarra ja kiva washisample sekä die cutseja.

Lahjapussin pohjan voi teipata pussin taakse selkämykseen, ettei se aukea isoksi, jolloin siitä saa pienemmän litteille jutuille. Itse tykkään sulkea lahjapussit kaksipuoleisella teipillä ja nauhalla. Jokainen pussukka, kirjekuori tai paketti numeroidaan ja laitetaan esimerkiksi kenkälaatikkoon tai isoon postituskuoreen. Lähettäessä valitaan lähetystavaksi sellainen, jossa saa lähetyksen seurantakoodin joka annetaan parille. Jokaisesta ryhmän vaihdosta tulee omat ohjeet koskien vaihtoa.

Toivottavasti saitte vinkkejä joulukalenterin kasaukseen. Ihanaa joulunodotusta ja inspiroivia tuunaushetkiä.

-Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *