Tämä postaus toivottavasti rohkaisee rikkomaan rajoja ja hyppäämään mielikuvituksen vietäväksi. Minulla olisi tähän postaukseen vaikka kuinka monta ideaa, mutta aloitetaan muutamalla. Ompelu on lähellä sydäntäni ja koitan aina ideoida jotain, mikä yhdistäisi lempi harrastukseni.

Kankaiden ompelemisen lisäksi voi ommella vaikka paperia. Melkein mitä vain askartelutarviketta, joka soveltuu neulan alle rikkomatta neulaa tai ompelukonetta. Ompeleet voi siis tehdä käsin tai ompelukoneella, kirjonta tyylisesti tai ompelukoneen pitkällä tikillä ja erilaisia ompeleita käyttäen.

Keräsin kasan inspiroivia materiaaleja ja lähdin toteuttamaan välilehteä. Ensimmäiseen kahteen käytin koristepaperia, tylliä, pitsiä sekä muita koristeita. Toiseen malliin halusin ommella taskun ja laittaa sen Traveler’s Notebookin (TN) vihkojen väliin säilömään tarroja tai washisampleja.
Kolmas huusi, että kokeilisin kirjontaa.

Koneella ommellessa kannattaa langanpäät jättää pitkiksi, koska paperilla ei voi tehdä edes takaisin -ompeleita (päättely) rikkomatta paperia. Tällä tavalla saa solmittua päihin kaksois solmut ja koristeet pysyvät paikallaan. Toki langanpäät voi liimata vaikkapa tarran alle. Asettelin materiaalit haluamallani tavalla ja muutamalla pistolla ompelin kiinni koristepaperiin ja solmin päät. Välilehtitaskun voi liiman, washiteipin sekä kaksipuolisenteipin sijasta koristeommella kiinni käden käänteessä.

Kirjontaan varten kannattaa tehdä askartelupiikillä reiät tarvittaviin kohtiin alustaa vasten (esimerkiksi korkkialusta) ja vasta sitten luoda ompeleet. Kuviota voi avustaa lyijykynällä, jonka voi kumittaa ennen ompeleita. Pohjalle voi maalata myös kuvan jota tehostaa kirjonnalla. Vain taivas rajana.

Rohkeasti kokeilemaan! Käyttäkää somessa #kalenterimania, niin näen teidän tuotoksianne. Käsityöiloa vuodelle 2021.

-Linksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *