Innostuin minimakramee-töistä loppuvuodesta 2020 ja ajattelin heti, että kehittelen aiheesta myös kalenterikorun. Menen kaikessa askartelussa aina inspiraatio edellä ja onneksi makrameessakin voi vapaasti yhdistelemällä erilaisia solmuja katsoa mitä valmistuu. Antaa luovuudelle vapaat kädet.

Tarvitset:
– puuvillalankaa
– mittanauhan
– sakset
– kamman
– halutessasi isoreikäisiä helmiä
– halutessasi erillisen lukon, jolla kiinnittää korun kalenteriin.

Työn voi solmia vaikka tuolin selkänojaan, teipata pöytään tai käyttää kirjoitusalustaa apuna, riippuen työstä. Tämä sulka-malli pysyy pöydällä kauniisti ilman sitomistakin. Sulalla on myös helppo aloittaa makramee-töiden teko. Tarvitset 30-40cm pätkän puuvillalankaa ja 10-15cm pätkiä, itse käytin 30 kappaletta. Olen säästänyt edellisistä töistäni langanpätkiä, jotka voin mainiosti kierrättää sulkien teossa.

Laitoin 30cm pätkän kaksin kerroin tukilangaksi ja pujotin keskelle papukaijalukon. Kummatkin langan päät pujotin pääkallohelmen läpi ja tein solmun. Tämän jälkeen otin kaksi lankaa ja tein kuvan mukaiset lenkit. Toinen lenkki menee tukilangan alle ja toinen toisin päin tukilangan päälle. Ylimmän lenkin langanpäät pujotetaan alimman lenkin lenkistä ja alimman lenkin langanpäät pujotetaan ylemmän lenkin lenkistä niin, että tukilanka jää lenkkien väliin. Kiristin vähän ja nostin lenkeistä tehdyn solmun pääkallon alle kiinni solmuun ja kiristin. Toistin kunnes sulka oli valmis niin, että kaikki solmut olivat vieri vieressä ja lopuksi kiristys.

Kun sulka on sopivan kokoinen leikataan se muotoonsa, alhaalta lyhyemmäksi ja ylhäältä pidemmäksi matkien sulan muotoa. Lopuksi harjataan langanpäät ja viimeistellään saksilla muotoa. Hauska minimakramee-sulkakoru on valmis.

Toivottavasti innostuitte kokeilemaan – makrameen jää koukkuun. Teen myöhemmin toisen postauksen minimakramee-korusta. Pysykää siis kuulolla!

-Linksu

1 Comment on Minimakramee-kalenterikoru osa 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *