Hello manialaiset ja kivaa loppiaispäivää! Tässä postauksessa esittelen miten tein äitini kanssa die cutseja eli leikekuvia kahviliinoista. Meillä oli hauska ilta taatelikakkua syöden ja servettejä leikellen!

Tähän projektiin tarvitset kahviliinoja. Lautasliina ovat omaan ja äitini makuun hieman liian suuria, kun taas kahviliinojen kuvat ovat usein pienempiä ja siten soveltuvat paremmin muistikirjaan tai kalenteriin. Nämä käyttämäni kahviliinat on ostettu paikallisesta K-Supermarketista. Lupaan, että tästä lähtien kukaan ei poistu ruokakaupasta tutkimatta servettivalikoimaa tarkemmin!

Itse käytin nyt äitini varastosta löytyvää decoupage-liimalakkaa. Samaan tarkoitukseen voi käyttää esimerkiksi vedellä ohennettua Erikeeperiä. Levitykseen käy vallan hyvin neliskulmainen tukeva vesiväripensseli.

Paperiksi äitini (ja itseasiassa sisareni) suosittelevat Cansonin Mix Media-paperia, jota myydään esimerkiksi Suomalaisessa Kirjakaupassa. Paperi on vahvaa (200gsm) ja pinta kestää monenlaisen tekniikan aina vesiväreistä tähän lakalla lutraamiseen.

Ensimmäiseksi servetistä pitää erottaa ohut kuvakerros, varovasti ja hitaasti. Kerroksen irrottamiseen auttaa, kun servetin reunaa ensin varovasti silittelee peukalon ja etusormen välissä. Vain tätä ohutta kuvakerrosta käytetään kuvan tekemiseen.

Kun servetin kerros on irti, voi siitä leikata juuri sen kohdan, josta haluaa leikkeen tehdä. Sitten alkaa lakkaaminen. Lakkaa kannattaa aina laittaa mieluummin liikaa, kuin liian vähän. Lakan levitys kannattaa tehdä keskeltä kohti reunoja, varovasti, jotta kuva ei rikkoonnu. Kuulemma tällä tekniikalla kuvaan tulisi myös vähän vähemmän ryppyjä, mutta näin aloittelijana, en kyllä voi vahvistaa tätä teoriaa (heh). Sitten kuivumista odotellessa voi juoda kahvit ja syödä taatelikakkua.

Kun kuva oli tarpeeksi kuivunut, leikkasin sen haluamallani tavalla irti kartongista ja koristelin hopeisella kimalleliimalla.

Annoin valmiiden kuvien olla puristuksissa muistikirjan välissä yön yli, jotta ne eivät kipristyneet lopullisesti kuivuessaan. Tässä minun ja äitini varpuset! Nämä pääsevät koristamaan metsäretkiaiheisia sivujani muistikirjaani. Oman keittiöni jemmassa odottaa mm. muumiaiheisia servettejä, joiden kimppuun aion iskeä vielä tänä vuonna. Toivottavasti tämä postaus antoi inspiraatiota muillekin!

Lakkaisin terveisin, Suvi ja äitiliini

1 Comment on Serveteistä leikekuviksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *